Parel op Mallorca: Cala Deià

Parel op Mallorca: Cala Deià

Cala Deià is een klein strandje omringt met rotsen in het noorden van Mallorca. Het is één van de weinige stranden aan de (noord) westkust van Mallorca met een mooi uitzicht over de baai.

Rotsachtige baai

Cala Deià ligt op een klein stukje rijden van Deià, een van de chiquere stadjes op Mallorca. Verwacht geen gouden zandstrand. Het is een baai met een klein strand en rotspartijen. Bij laag water is er wel een stukje zand voor je handdoek, maar als het hoog water is moet je een plekje op de rotsen zoeken.

Je kunt hier heerlijk zwemmen, de zee is prachtig helder en dus perfect om te snorkelen. Zeker omdat je tot op een aardige diepte kunt kijken. Bij het stand bevinden zich twee restaurants waar je kunt genieten van heerlijke tapas of een lekker koud drankje. Ook al is het geen zandstrand, het is wel een gewilde plek onder toeristen en wordt in de zomermaanden druk bezocht. Cala Deià is één van de weinige stranden die zich in het noorden van het eiland bevinden.

Zo bereik je Cala Deià

De parkeerplaats voor het strand bevindt zich op ongeveer 200 meter lopen. Je kunt er alleen tegen betaling parkeren. Het is ook mogelijk om de baai te bezoeken met de bus. Vlakbij de baai is een bushalte waarvandaan je na een korte wandeling bij het strand en de baai terecht kunt komen. Cala Deià is een kleine baai waar het niet mogelijk is om een strandbed of parasols te huren. Maar het is zeker een bezoekje waard!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: