Jeugsentiment: Back to the 90’s! (die stiekem geweldig waren!)

Jeugsentiment: Back to the 90’s! (die stiekem geweldig waren!)


De jaren 90. Super tijd, met Happy Hardcore, Spice Girls en cassettebandjes.Tegenwoordig zie ik veel party’s en festivals om mij heen die Back to the 90’s gaan. Jeugdsentiment. Heerlijk.

In dit blogje vertel ik mijn favorieten uit de jaren 90!

charly lownois & Mental Theo
bron: www.dance.nl

Happy Hardcore

Happy Hardcore werd geïntroduceerd. Bekende acts van de Happy Hardcore waren  Charly Lownois & Mental Theo, DJ Paul Elstak, Party Animals, Nakatomi, Critical Mass en Dune. Wie kent ze niet? Wow, met die muziek hebben we heel wat leuke feestjes gehad.

90's
bron: wikipedia.org

Andere populaire muziek van die tijd

Captain Jack, Venga boys, Spice Girls, Two unlimited, De Backstreet Boys, Britney Spears, Christina Aguilera, *NSYNC, en we kunnen nog wel even doorgaan. Oh en de danspasjes! Hoe je dan met je vriendinnen die danspasjes oefende. HILARISCH! Ik was echt mega fan van The Backstreet Boys, mijn hele kamer hing vol met posters… Good old times..

90's
bron: http://www.dailymail.co.uk

Series

Mijn favoriete series waren toch wel Beverly hills 90210 met Shannen Doherty en Luke Perry. Maar ook volgde ik Melrose Place en Heartbreak High. Verder keek ik Alf en Rosanne. Als ze mij zouden vragen welke serie ze uit de jaren 90’s zouden moeten herhalen dan is dat Beverly Hills! Samen met mijn besty, plakten we boekjes vol met plaatjes van Beverly Hills maar ook plaatjes van de Backstreetboys ontbraken niet. Natuurlijk knipten we deze uit de Hitkrant of de Break Out!

nineties

Opblaasbare stoelen en meer

In de jaren 90 waren de opblaasbare stoelen mega populair. Maar je had ook rugzakjes en kusssentjes. Zelf heb ik dit spul eigenlijk nooit gehad. Ik kan mij herinneren dat een vriendinnetje wel zo’n stoel had en ik vond het in ieder geval mega leuk.

nineties
bron: www.fashionista

Tattooketting

De tattooketting, deze heb ik veel gedragen. Met bijpassend armbandje natuurlijk, haha. En wat zag ik laatst op internet voorbij komen? Juist ja, de tattooketting. Weer helemaal terug van weggeweest.

90's

Slap bracelets of klikarmbandjes

De klikarmbandjes. Wat deden ze soms pijn als je ze om je arm “sloeg”. 🙂  Ze waren er in alle soorten en kleuren. Iedereen had deze armbandjes maar je kreeg er wel uitslag van. Of ze zaten te strak om je arm of je kon niet tegen het materiaal.  Maar ze waren mateloos populair!

Pocketline Swing

90's
bron:www.spotlighteffect.nl

Ik kocht mijn eerste telefoon, de pocketline swing in blauw. Wat voelde ik me stoer met dat blauwe apparaat. Al moest je wel de antenne uitschuiven om een beetje bereik te hebben. Haha. Hilarisch toch?

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Vergeet bijvoorbeeld niet de Mag schoenen ( die met dat groene labeltje), tamagotchi, schoenen met plateau zolen, gabbers (met de aussies) en de heupkettingen.

De 90’s, wat een toptijd was het eigenlijk. Wie herkent dit ook van de 90’s? Of misschien zijn er nog andere dingen die typisch jaren 90 zijn. Let me know!

9 gedachten over “Jeugsentiment: Back to the 90’s! (die stiekem geweldig waren!)

  1. Haha wat leuk om te lezen dit. Ik stam uit de begin jaren 80, dus midden in mn pubertijd in de 90s. Was dus van de trainingspakgeneratie. Wat dacht je bijvoorbeeld van snake op je nokia. Gameboyen, de eerste disman die oversloeg als je over n hobbeltje fietste. 90s rule!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: