Kids en social media, wat is verstandig?

Kids en social media, wat is verstandig?

Zitten jouw kinderen al op social media? Onze dochter van 12 kan hele dagen spenderen met de TikTok app en af en toe Instagram. Onze zoon van 9 is er totaal niet in geïnteresseerd. Ook al is hij er niet er mee bezig het is tegenwoordig wel zo dat kinderen al jong actief zijn op social media.

SportSport

Social media gebruik onder kinderen

Wist je dat een kind onder de 13 jaar helemaal geen account mag hebben op Facebook of YouTube? Volgens de Amerikaanse wet moet een kind 13 jaar zijn. Komt Facebook of Google erachter dat een kind nog geen 13 is dan zullen ze het account blokkeren. Ook als jij het als ouder wel goed vindt.

Veilig met social media omgaan

Mag jouw kind onder de 13 jaar een account op YouTube, Facebook, Instagram of TikTok? Ga om de tafel en bespreek de mogelijkheden. In deze blog staan een aantal tips om ervoor te zorgen dat je kind veilig met social media omgaat. Laat ze aan de slag gaan en ze zullen zelf ook leren wat de risico’s zijn van social media.

Waar kun je zelf als ouder opletten?

Kinderen weten al goed hoe ze zelf een account kunnen aanmaken. Probeer er op te letten wat kinderen doen en met wie ze online contact hebben. Vraag er regelmatig naar. Word bijvoorbeeld vrienden met je kind op het desbetreffende social media kanaal. Helemaal niet gek. Let er op dat ze niet te veel foto’s van zichzelf maken en delen. Wanneer je vrienden bent kun je dat ook een beetje checken natuurlijk. Vertel je kind dat het geen informatie over waar je woont of naar school gaat aan onbekenden geeft.

Zit jouw kind al op social media?

2 gedachten over “Kids en social media, wat is verstandig?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: