Schoolplein ellende. Welk type moeder (of vader) ben jij?

Schoolplein ellende. Welk type moeder (of vader) ben jij?


De vakantie is (bijna) voorbij en de scholen gaan weer beginnen. Misschien is je kindje 4 jaar geworden en mag het voor het eerst naar de basisschool. Ik zeg, hiep hiep hoera voor de basisschooltijd en alles wat je erbij krijgt…….Bij schoolgaande kindjes hoort namelijk ook schoolplein ellende lees; vreselijke, irritante, roddelende moeders (of vaders). Moeders die je in allerlei categorieën kunt stoppen. Ik neem je graag mee in mijn wereld van schoolplein ellende. Uiteraard met een knipoog geschreven, maar het komt gruwelijk dicht bij de werkelijkheid……

“Ik ben de heel wat moeder”

Laten we beginnen met de eerste categorie, “Ik ben de heel wat moeder”. Parmantig komen ze aanrijden in hun dure koekblik of uitgebouwde bakfiets. Parkeren voor de deur (ingang schoolplein), kijken je minachtend aan en vinden zich heel wat. Ze scheppen op over hun kinderen die de prachtigste resultaten halen op school. Natuurlijk lopen ze (mommy en kids) in de hipste merkkleding rond. Want, och och je laat je kind toch niet in de broek van de H&M lopen?

“De alleswetende moeder”

Dan de “alleswetende moeder”. Ze stappen al scannend het schoolplein op. Je ziet zowat de oorschelpen groeien. De sappige verhalen en roddels komen meestal van deze moeders (of vaders). Wanneer de deur van de school open gaat en alle kinderen gillend en schreeuwend naar buiten komen, staat deze moeder alweer vooraan bij de leerkracht. Er moet weer wat besproken worden…. Sta ik toevallig iets met een vriendin te bespreken, dan zie ik deze moeder vanuit mijn ooghoeken dichterbij schuifelen. Ze staat nog net niet tegen je aan. Wanneer je haar bedenkelijk aankijkt, begint ze doodleuk over je oorbellen… Pardon? Maak dat de kat wijs.

“De achtergrond moeder”

Ik kan mijzelf wel in deze categorie plaatsen. Ik heb geen zin om altijd gezellig te kletsen en probeer zo laat mogelijk te komen, zodat ik maar even hoef te wachten. Ik ben helemaal niet zo’n schuw type of heel verlegen, maar ik heb gewoon geen zin in die voorgaande types. Lekker alles van een afstandje bekijken en observeren. Horen wat ik wil horen en praten met wie ik wil praten. Maar ook al kom ik zo laat mogelijk, meestal moet je toch nog 1 of  2 minuten wachten. En in die paar minuten is er al heel wat te beleven!

“Zeurmoeder”

Ik denk altijd dat deze mama’s niet zo heel veel te doen hebben. Ze staan al een kwartier voordat de school uitgaat op het schoolplein (uiteraard naast de andere zeurmoeders) en zitten (hoe kan het ook anders…) lekker met z’n allen te zeuren. “Koud hé? Pfft wat warm, mag wel wat minder. Bah, regent het weer. Heeft die juf nu weer dezelfde kleren aan? Mijn kind komt elke keer met zand in de zakken, broek, schoenen uit school, zo vervelend”. Ik kan nog even doorgaan. Echt, ze bestaan hoor.

Ik wil met dit artikel niemand voor het hoofd stoten. Ben jij een moeder (of vader) die alles wil weten wat er op school gebeurt? Prima! Vind jij het belangrijk dat je kind er op en top in de duurste merken bij loopt? Gewoon doen!

Al is datgene wat ik heb beschreven natuurlijk hilarisch en komt het toch wel dicht bij de werkelijkheid… 😉 Wat voor type moeder ben jij?

Heb jij op de school van jouw kind(eren) ook last van schoolplein ellende? Ik ben benieuwd!

7 gedachten over “Schoolplein ellende. Welk type moeder (of vader) ben jij?

  1. O als ik dat allemaal lees is het heel herkenbaar want 30jaar geleden was het toch precies zo bij het schoolplein. .met de meestal toen moeders..
    ik geloof dat, dat wel altijd zo zal blijven.

    1. Heel goed! haha. Zal vast goed komen. Dit heb ik natuurlijk geschreven met een grote knipoog. Maar soms is het echt wel hilarisch bij ons op het schoolplein hoor. 🙂

  2. Hahahahaa wat stoer dat je dit durft te schrijven! Ik plaats mezelf in dezelfde catogorie als jij, maar bij mij komt het dan weer wel omdat ik stiekem best een beetje mensenschuw ben in het echt 😮 Die opmerking over die oorbellen haha!!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: