Dit kun je allemaal doen in de herfst op Mallorca

Dit kun je allemaal doen in de herfst op Mallorca

Mallorca staat bekend om zijn zonovergoten stranden en zomerse sfeer, maar wist je dat het eiland in de herfst minstens zo aantrekkelijk is? Met aangename temperaturen, prachtige landschappen in herfsttinten en minder toeristen, is dit het perfecte seizoen om Mallorca op een andere manier te ontdekken. Hier zijn 10 ideeën voor wat je kunt doen op Mallorca in de herfst.

1. Wandelen in de Serra de Tramuntana

De herfst is het ideale seizoen om de prachtige bergen van de Serra de Tramuntana, te verkennen. De zomerse hitte is verdwenen, waardoor het veel comfortabeler is om de wandelpaden op te gaan. Routes zoals de wandelingen rond Deià, Valldemossa, of de uitdagendere tocht naar de top van Puig de Massanella bieden spectaculaire uitzichten over zowel de bergen als de kust.

Last minutes

2. Fiets door het platteland

Mallorca is een paradijs voor fietsers en in de herfst is het eiland een stuk rustiger. De temperaturen zijn ideaal voor lange fietstochten door het landschap. Verken de wijngaarden van Binissalem, rij door de pittoreske dorpjes zoals Sineu of Santa Maria del Camí, of volg een van de vele kustroutes. Veel fietsverhuurbedrijven bieden routes aan die je langs enkele van de mooiste plekken op het eiland leiden.

3. Wijnproeverijen in de herfst

De herfst is oogstseizoen op Mallorca, en dat betekent dat de wijngaarden tot leven komen. De regio rond Binissalem is het hart van de Mallorcaanse wijnproductie en er zijn tal van wijnhuizen die open staan voor bezoekers. Boek een wijnproeverij bij een van de lokale bodega’s, zoals Bodegas José L. Ferrer of Son Prim, en proef de lokale wijnen zoals Manto Negro en Callet. Je leert over het wijnmaakproces en kunt genieten van het prachtige herfstlandschap van de wijngaarden.

4. Breng een bezoek aan 1 van de herfstmarkten

In de herfst worden er op Mallorca veel lokale markten georganiseerd waar je kunt genieten van streekproducten, handwerk en herfstspecialiteiten. De bekendste markt is de herfstmarkt van Inca, die deel uitmaakt van de grotere “Dijous Bo”-feesten in november. Hier kun je typische Mallorcaanse producten kopen zoals olijfolie, honing en ambachtelijk gemaakte lederwaren. Ook de markten in Sineu en Santa Maria del Camí zijn absoluut een bezoek waard.

5. Verken de Grotten van Drach

Hoewel het hele jaar door toegankelijk, is de herfst een perfecte tijd om de beroemde Grotten van Drach te bezoeken. De drukte van de zomer is verdwenen en je kunt in alle rust de indrukwekkende ondergrondse wereld met stalactieten, stalagmieten en het grootste ondergrondse meer van Europa verkennen. Na de tour kun je genieten van een klassieke muziekuitvoering op het meer wat de ervaring nog magischer maakt.

6. Proef lokale herfstgerechten

De herfst op Mallorca betekent de komst van seizoensgebonden gerechten. Probeer sopas mallorquinas, een stevige groentesoep die perfect is voor de koelere dagen, of geniet van gerechten met verse paddenstoelen en lokale noten. Veel restaurants serveren in de herfst ook gerechten met wild, zoals konijn en fazant. Bezoek traditionele eetgelegenheden in dorpjes zoals Alaró of Pollença om echt te proeven van de herfstsmaken van Mallorca.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

7. Ontdek Palma op een rustige manier

De hoofdstad Palma de Mallorca is een must-see en in de herfst is de stad veel rustiger dan in de zomer. Bezoek de prachtige Kathedraal La Seu, wandel door de smalle straatjes van de oude stad, en geniet van tapas in een van de vele gezellige bars. Het is ook de perfecte tijd om te shoppen zonder de zomerdrukte, en je kunt een bezoek brengen aan het Palau de l’Almudaina of het Arabische badhuis.

8. Zeilen of kajakken langs de kust

Hoewel de temperaturen in de herfst wat lager zijn, is het nog steeds heerlijk om op het water te zijn. De zee is vaak rustiger en minder druk, waardoor je kunt genieten van rustige zeiltochten of kajaktochten langs de kust van Mallorca. Verken de verborgen baaien van de oostkust, zoals Cala Figuera of Cala Mondragó, of ga zeilen rond de rotsachtige kustlijnen van het Serra de Tramuntana-gebergte.

9. Bezoek herfstfestivals

Mallorca kent verschillende herfstfestivals die perfect zijn om de lokale cultuur te ervaren. Een van de meest populaire is het Dijous Bo Festival in Inca, dat plaatsvindt in november. Dit festival viert de oogst en staat bekend om zijn markten, muziekoptredens en tentoonstellingen. Ook het Fira de l’Oliva Festival in Caimari is een bezoek waard, waar de olijfoogst centraal staat en je heerlijke olijven en olijfolie kunt proeven.

10. Maak een dagtocht naar het eiland Cabrera

Herfst is een geweldige tijd om het rustige en beschermde eiland Cabrera te bezoeken, een nationaal park voor de kust van Mallorca. Je kunt een boottocht maken vanuit Colònia de Sant Jordi en het eiland verkennen. Je vindt er prachtige wandelpaden, je kunt er wilde dieren spotten en de historische kustwachttoren bezoeken. De rustige herfst maakt dit een perfecte bestemming voor natuurliefhebbers die de drukte willen vermijden.

Mallorca biedt in de herfst een veelzijdige mix van ontspanning, cultuur en avontuur. Of je nu houdt van wandelen in de natuur, het proeven van lokale herfstgerechten of het opsnuiven van cultuur en geschiedenis, er is voor ieder wat wils. De lagere temperaturen en het rustigere tempo maken het eiland ideaal voor een herfstreis.

Eén gedachte over “ Dit kun je allemaal doen in de herfst op Mallorca

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.