Deze boeken zijn speciaal voor jou, de veertiger

Deze boeken zijn speciaal voor jou, de veertiger

Oh god, is het echt waar? Speciaal boeken voor vrouwen van veertig. Helaas, (of ‘joehoe 🙂 ) toch is het zo. Wanneer je de veertig bent gepasseerd, verandert er ook nogal wat in je hormoonhuishouding. Misschien ben je wel op zoek naar antwoorden en verklaringen op vragen zoals lichamelijke veranderingen, hoe blijf je gelukkig of manieren hoe je met die hormonale huishouding en veranderingen om moet gaan. Ik heb een aantal boeken voor je op een rij gezet.

Door te Googelen vind je genoeg inspirerende, informatieve en humoristische boeken (en lekker leesbaar is ook belangrijk) over de vrouw van 40. Dit zijn de vijf boeken die ik het meest interessants vond.

Boeken voor vrouwen van 40

Eindelijk 40 – Aaf Brandt Corstius

Aaf Brandt Corstius behandelt in dit boek alle problemen over al dan niet corrigerende badpakken, het immer doorgroeien van de neus en het slinken van het geheugen. Ook neemt ze universele veertigers­wensen onder de loep zoals 1. een nieuwe carrière als yogajuf, 2. een labradoedel en 3. nooit meer actief oud en nieuw hoeven vieren.

Moody Bitches – Jullie Holland

Een grappige titel met een serieuze boodschap. Vrouwen hebben doorgaans geleerd hun buien te onderdrukken en gaan maar door en door. Ze is van alle markten thuis; succesvol, verzorgend, heeft stijl en humor. Maar ze slaapt structureel te weinig, heeft te veel stress en te weinig seks. Gevoelens en buien zijn onderdeel van wie we zijn en dat is geen zwakte, maar juist een kracht. Julie Holland is psychiater en bestsellerauteur en in dit boek biedt ze de moderne vrouw een nieuw perspectief. Ze combineert praktische inzichten met wetenschappelijke kennis en laat zien hoe je, door jezelf en je lichaam beter te begrijpen, op de leukste manier gelukkig en succesvol kan worden.

Stralen door de menopauze – Leen Steyaert

Goed, misschien is dit nog een ‘ver van je bed show’, maar toch een boek om ook te noemen in dit rijtje. Want voor veel vrouwen is de menopauze een weinig aantrekkelijk vooruitzicht. In dit boek vertelt de schrijfster een positief verhaal en geeft tips over:

  • hoe je opvliegers, nachtelijk zweten, stemmingsschommelingen, osteoporose, stress en andere menopauzeklachten tot een minimum kunt beperken,
  • doeltreffende energieoefeningen,
  • voedingsadviezen.

Ik denk een positief boek waarin je de tips die er gegeven worden goed kunt toepassen.

Je beste lijf na je 40ste – Ellen Charlotte Marie

In dit boek motiveert Ellen Charlotte Marie jou om gezonder en evenwichtiger te gaan leven. Ze geeft handige trainingsschema’s, tips voor evenwichtige en gezonde voeding en met de juiste mindset moet je heel ver komen. Dit boek is nog niet te koop bij Bol.com, je kunt alvast een exemplaar reserveren. Vanaf 7 december is het boek beschikbaar.

Snor-gids – Snorgids voor vrouwen van 40 plus – Elsbeth Teeling

Zie jij er tegenop om veertig te worden? Dan is dit handboekje precies iets voor jou. Wat kan nog wel en wat kan absoluut niet meer? De snorgids staat boordevol handige weetjes, laatste nieuwtjes en inzichten over de meeste complexe tijd van je leven. Het is geen cliché. Het leven begint écht op je veertigste. Niks aftakelen vanaf je 25ste, je bent nu op de top van je kunnen!

We kunnen dus even vooruit met deze boeken voor vrouwen van veertig. Vol met tips om die lastige menopauze wat aangenamer te maken, je leven lekker op de rit te houden en til er vooral niet te zwaar aan. Het belangrijkste; geniet, pluk de dag en leef je mooiste leven!

Heb jij nog boekentips voor de vrouw van veertig? Laat ze vooral achter in de reacties!

Eén gedachte over “ Deze boeken zijn speciaal voor jou, de veertiger

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.