Social media in de zomer

Social media in de zomer

Het is zomer! Tijd voor zon, gezelligheid, ontspanning en niet te vergeten: vakantie! Maar heeft jouw social media ook vakantie? Liggen de kanalen helemaal stil? De zomer biedt juist veel kansen op het gebied van social media marketing. In deze blog geef ik 4 tips om deze zomer actief met jouw social media aan de slag te gaan.

Social media inzetten in de zomer handig?

Kijk jij wel eens naar je statistieken en wanneer jouw berichten het meest gelezen worden? Je ziet waarschijnlijk een piek in de pauzes, het einde van de werkdag en ik gok ook in de avond? Mensen gebruiken social media dus vooral wanneer ze vrije tijd hebben. En wanneer heb je een berg vrije tijd? Juist, in de vakantie. Oké, sommigen zullen misschien een complete social media break of misschien wel een telefoonloze vakantie inlassen, maar er zijn er vast heel veel die dat ook niet doen. Verras je volgers daarom met interessante content. Grote kans dat je volgers nu juist (nog) meer tijd nemen om je artikelen te lezen, je video’s te bekijken of om te reageren op berichten.

Social media in de zomer

Whoop Whoop, love the summer!

Met verrassend, zomers content bedoelen we: speel in op een zomers gevoel. Mensen zijn blij, want ze hebben vakantie, de zon schijnt (hopelijk :)) en men zit in de relaxed stand. Speel hierop in met bijvoorbeeld zomerse festivals, evenementen en culturele dagen. Weet je waar jouw doelgroep van houdt? Dan kun je perfect inhaken op de zomerse activiteiten.

Geen inspiratie?

Of ben je juist helemaal inspiratieloos en weet je echt niet meer wat je moet delen? Je kunt altijd content recyclen. Zijn er berichten of blog posts die het erg goed hebben gedaan? Post ze nog eens of post juist de berichten die het minder hebben gedaan. Lees ze nog eens door en misschien kun je er een ander sausje overheen gieten.

Plan je berichten in

He, workaholic! Je gaat zelf toch ook op vakantie? Plan je berichten vooruit met een handige tool als Hootsuite, Buffer of via Facebook planner. Ik heb een tijdje Hootsuite gebruikt, maar tegenwoordig plan ik berichten voor Facebook en Instagram via Facebook. Zo geniet jij van een welverdiende vakantie en alles loopt lekker door en blijft up-to-date.

Schoonmaak

De zomerperiode is misschien ook een goed moment is om al je social media kanalen eens langs te lopen. Bekijk ze met een kritische blik en neem even de tijd om er aandacht aan te besteden. Er zijn ongetwijfeld onderdelen die een opfrisbeurt kunnen gebruiken. Later hierover meer.

Plan een moment om uit te werken welke acties je gaat ondernemen. Heel veel succes en ik wens je alvast een fijne vakantie!

Welke actie ga jij ondernemen met jouw social media?

Eén gedachte over “ Social media in de zomer

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.