Wallen! Wat kun je er tegen doen?

Wallen! Wat kun je er tegen doen?

Wallen onder je ogen (of donkere kringen) ontstaan naarmate je ouder wordt.. Wallen zijn ‘zakjes’ onder je ogen die ontstaan bij een teveel aan vet, huid of vocht onder je ogen. Ook wordt er met wallen vaak ‘donkere kringen’ bedoeld. In het geval van vochtwallen heb je te maken met een zwelling die wordt veroorzaakt doordat de huid onder je ogen vocht vasthoudt. Maar wat kunnen we tegen die vreselijke wallen doen?

Mooi en gezondMooi en gezond

Heb je wallen? Dan kunnen er verschillende oorzaken zijn, zoals slaaptekort, stress, genetica, een slecht dieet of allergieën. Er zijn verschillende manieren om deze problemen aan te pakken, zoals het krijgen van voldoende slaap, het verminderen van stress, het verbeteren van je dieet en het gebruik van huidverzorgingsproducten die specifiek zijn ontworpen om donkere kringen en wallen te verminderen. Raadpleeg bij aanhoudende klachten een arts voor professioneel advies. Echter zijn er enkele middeltjes die kunnen helpen bij het verminderen van wallen en kringen onder je ogen.

1. Komkommers voor je wallen

Plakjes komkommer op je ogen leggen gedurende 10-15 minuten kan helpen bij het verminderen van zwelling.

2. Theezakjes doen wonderen

Plaats gebruikte theezakjes (bij voorkeur kamillethee) op de ogen gedurende 10-15 minuten. De ontstekingsremmende eigenschappen kunnen helpen bij het verminderen van de verschijning van wallen en kringen.

3. Voldoende slaap is een must

Zorg dat je voldoende slaapt, zo 7-9 uur per nacht. Dit geeft je wallen de kans om te minimaliseren.

4. Hydrateren, hydrateren, hydrateren

Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven en te voorkomen dat de huid rond de ogen uitdroogt.

5. Vermijd zout voedsel

Zout kan het vasthouden van vocht bevorderen, waardoor wallen erger kunnen worden.

6. Concealer

Gebruik concealer om de verschijning van kringen te minimaliseren.

Het is belangrijk om te onthouden dat wallen en kringen onder de ogen vaak genetisch bepaald zijn en dat sommige mensen er meer gevoelig voor zijn dan anderen. Raadpleeg een arts als je ernstige of aanhoudende zwelling of verkleuring onder je ogen ervaart.

3 gedachten over “Wallen! Wat kun je er tegen doen?

  1. Goede tips! Ook ik heb er last van, en ik let er goed op hoor, ik slaap goed, drink goed water, maar af en toe wat extra aandacht en verzorging is zeker nodig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.