Palma de Mallorca, wat is er te beleven?

Palma de Mallorca, wat is er te beleven?

Palma is een prachtige, oude stad en de trots van de Mallorcanen. Het bruist er, maar het is er ook heel fijn en rustig vertoeven. Er zijn elegante winkels en boetieks, uitstekende restaurants en selecte bars.

De hoofdstad van Mallorca ligt aan de 20 kilometer lange baai Badia de Palma. Vanaf de zee is het een prachtig plaatje met in de hoofdrol de La Seu kathedraal. De prachtige stad wordt door inwoners vaak vergeleken met Barcelona. Wanneer je een bezoek brengt aan Palma dan zal je ze waarschijnlijk gelijk geven. Ook dit jaar hebben wij weer tijdens onze vakantie een bezoekje gebracht aan Palma. In deze blog deel ik graag 5 leuke bezienswaardigheden van de oude stad.

Kathedraal La Seu

Breng je een bezoekje aan Palma, vergeet dan ook zeker de Kathedraal niet te bezichtigen. Een bezienswaardigheid waar Palma om bekend staat. Deze kathedraal is een van de oudste kerken van Spanje en stamt uit de 13de eeuw. In het schitterende stadspaleis Can Marqués kan men het stadse leven van de adel in de 18e en 19e eeuw bekijken. De kathedraal is op een verhoging gebouwd en kijkt uit over de middellandse zee.

Palma

Museu Es Baluard

Het befaamde Museu Es Baluard, een modern uitziend museum gevestigd in de oude stadsmuur en met ondergrondse kamers, laat je genieten van ca. 300 werken van de Spaanse en Europese kunst uit de 20e eeuw. Een museum voor hedendaagse en moderne kunst. Het laat onder andere stukken zien van beroemde schilders en beeldhouwers, zoals Miró, Barcelo en Picasso. Geniet ook van de landschapskunst van kunstenaars afkomstig van Mallorca. Vanaf het buitenterras van dit voormalige verdedigingswerk kun je het uitzicht op de Baai van Palma goed in je op nemen.

Esbaluard Palma

Centrum van Palma

Je kunt goed winkelen in Palma. Loop je door de oude stad dan kom je hippe winkelketens tegen zoals de Mango en H&M. maar ook hippe bakkertjes en boetiekjes. Zoek je goed dan kom je verscholen tapasbarretjes en koffietentjes tegen. Kijk ook eens goed om je heen wanneer je door de mooie winkelstraatjes struint, je ziet authentieke huisjes met balkonnetjes en luikjes voor de ramen. Een prachtig fotogeniek plaatje.

Palma

Struinen langs de boulevard van Palma

Langs de boulevard van Palma staan rijen lang palmbomen, die de boulevard een fantastisch gezicht geven. De boulevard ligt op ongeveer 15 minuten lopen van het centrum. Hij is ongeveer 7 kilometer lang en loopt vanaf de haven van El Arenal helemaal door tot aan de haven van Ca’n Pastilla. Je kunt op de boulevard heerlijk wandelen en de mooie bootjes aanschouwen die er liggen. Vanaf de boulevard heb je een prachtig uitzicht over de kathedraal.

palma

Plaza Mayor

Centraal in het oude centrum van Palma de Mallorca ligt de Plaza Mayor wat een kleinere kopie is van het gelijknamige plein in Madrid. Het is het centrale marktplein van Palma. Op de Plaza Mayor, die door sommigen ook wel de plaça del Rei wordt genoemd, komen tal van straten samen. Er valt altijd wel iets te beleven en hierdoor is het op het plein altijd druk en gezellig. Zoals kleurrijke en grappige straatartiesten die hun kunsten showen. Op maandag wordt er op één deel van het plein een groente- en fruitmarkt gehouden. Er is een gezegde in Palma dat luidt “Alle wegen leiden naar de Plaza Mayor” en zeker als je door de oude smalle straatjes van de stad loopt is dit helemaal waar. Hierdoor kun je nog wel eens het idee krijgen dat je in een doolhof loopt. De uitgangen vanaf de Plaza Mayor naar de verschillende winkelstraten bestaan uit grote bogen.

Palma plaza Mayor

Palma kent vele mooie bezienswaardigheden en is dus geschikt voor een leuke citytrip. In een volgende blog deel ik graag de leukste hotspots van Palma.

Ben jij wel eens in Palma geweest?

Lees ook: MALLORCABLOG: HET ROMANTISCHE VISSERSDORPJE PORTO CRISTO

3 gedachten over “Palma de Mallorca, wat is er te beleven?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.