Parel op Mallorca: Cala Deià

Parel op Mallorca: Cala Deià

Cala Deià is een klein strandje omringt met rotsen in het noorden van Mallorca. Natuurlijke schoonheid, kristalhelder water en een vleugje mediterrane charme, dat is Cala Deià, een verborgen parel aan de kust van Mallorca. Weggestopt tussen de ruige kliffen van de noordwestkust van het eiland, biedt deze schilderachtige baai een ontsnapping aan de drukte van de andere bezochte stranden van Mallorca.

Rotsachtige baai

Cala Deià ligt op een klein stukje rijden van Deià, een van de chiquere stadjes op Mallorca. Verwacht geen gouden zandstrand. Het is een baai met een klein strand en rotspartijen. Bij laag water is er wel een stukje zand voor je handdoek, maar als het hoog water is moet je een plekje op de rotsen zoeken.

Je kunt hier heerlijk zwemmen, de zee is prachtig helder en dus perfect om te snorkelen. Zeker omdat je tot op een aardige diepte kunt kijken. Bij het stand bevinden zich twee restaurants waar je kunt genieten van heerlijke tapas of een lekker koud drankje. Ook al is het geen zandstrand, het is wel een gewilde plek onder toeristen en wordt in de zomermaanden druk bezocht. Cala Deià is één van de weinige stranden die zich in het noorden van het eiland bevinden.

Zo bereik je Cala Deià

De parkeerplaats voor het strand bevindt zich op ongeveer 200 meter lopen. Je kunt er alleen tegen betaling parkeren. Het is ook mogelijk om de baai te bezoeken met de bus. Vlakbij de baai is een bushalte waarvandaan je na een korte wandeling bij het strand en de baai terecht kunt komen. Cala Deià is een kleine baai waar het niet mogelijk is om een strandbed of parasols te huren. Maar het is zeker een bezoekje waard!

Tips voor bezoekers

Als je van plan bent Cala Deià te bezoeken, zijn hier een paar handige tips:

  • Vroeg komen: Om de drukte te vermijden en optimaal te genieten van de rust, is het aan te raden om vroeg te komen, vooral tijdens het hoogseizoen.
  • Comfortabele wandelschoenen: Als je van plan bent om de wandelpaden te verkennen, zorg dan voor comfortabele wandelschoenen en voldoende water.
  • Zonnebrandcrème en hoed: Bescherm jezelf tegen de sterke mediterrane zon door zonnebrandcrème en een hoed te dragen.
  • Reserveer van tevoren: Als je van plan bent om te dineren in een van de restaurants langs de kust, is het verstandig om van tevoren te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.