SHOW Apeldoorn, generale repetitie en de voorstelling!

SHOW Apeldoorn, generale repetitie en de voorstelling!

Het is altijd weer een feestje wanneer ik de deuren van schouwburg Orpheus binnen stap. De wereld van show en theater kun je wel een soort van magie noemen. Vandaag is dé dag, na weken van hard werken is dan vanavond eindelijk de voorstelling van SHOW Apeldoorn. De regie ligt in handen van Kim de Fuijk, het verhaal is geschreven door Dookje van Dieren.

Foto: Imre Stuifmeel

Generale repetitie

Met een lichte kriebel in mijn buik kom ik ‘achter de schermen’ van de Rabobankzaal, het blijft fantastisch om dit mee te mogen maken en de weg naar de voorstelling, van auditie tot aan de grote dag, te volgen. Iedereen is al druk bezig, microfoontjes worden geplaatst, muziekinstrumenten gestemd en men loopt wat nerveus heen en weer. Stiekem sluip ik het podium af en zoek een plekje in de zaal. Het voelt gek om (bijna) in mijn eentje in de zaal te zitten. Het is tijd, Kim pept de talenten nog even op: “Doe alsof het nu al voor het echt is, maakt niet uit wanneer je een foutje maakt, ga gewoon door en vanavond ziet ook niemand dat je een foutje maakt.”

voorstelling

De generale voorloopt volgens mij prima, na afloop neemt Kim nog de laatste verbeterpunten door. Hier en daar moet er nog iets anders. Of zijn de ‘foutjes’ juist heel leuk en mogen ze erin blijven. Dit is een generale zoals een generale hoort te zijn. Ze zeggen toch altijd dat wanneer je in een generale fouten maakt dan gaat de voorstelling helemaal top? Dan gaat het vanavond helemaal goed komen. Iedereen is zo enthousiast!

Nog even tot aan het eten. Ik ga op zoek naar de artiestenfoyer en sla mijn laptop open om de eerste beelden die op mijn netvlies staan op papier te zetten. Ik heb toch nog tijd totdat de show begint en kan mooi vast de eerste stukken tekst uitwerken.

De klokt tikt af, nog een half uur tot aan de voorstelling, iedereen moet om half 7 op het toneel verzamelen. Kim en Dookje geven nog een peptalk en een laatste selfie wordt gemaakt. Er wordt geroepen dat de zaal over 5 minuten opengaat. Spannend! En spannend is het zeker. Sommigen lopen wat onrustig heen en weer de ander zit rustig op een stoel de boel te bekijken en af te wachten wat er komen gaat. Zo heeft iedereen zijn eigen manier om (lichte) zenuwen in bedwang te houden of zich te focussen.

voorstelling

Voorstelling

Snel zoek ik mijn plekje in de zaal. Het is vol, volgens mij uitverkocht. Leuk! Ik zak in één van de stoelen neer en de eerste tonen klinken door de zaal. Gek, het lijkt net of ik zelf ook wat spanning voel.

Ik kan niet anders zeggen dan dat iedereen het nog beter doet dan bij de generale. De hofdames, gespeeld door Diva power, waarvoor op de valreep nog schortjes zijn geregeld, doen het ontzettend goed en je ziet dat ze er veel lol in hebben. Amber met haar prachtige stem zingt (bijna letterlijk) de sterren van de hemel. Maar niet alleen Amber ook Naoca en Imke laten hun stem horen. Danseressen Iris en Sofie, openen het stuk en natuurlijk Sabine met haar prachtige solo. Dan is er nog de sneeuwman, gespeeld door Dion die prachtig pianospel laat horen en onze rockster Daniel met zijn beroemde hoedje! Niet te vergeten: het S.O.S. matrozenkoor, zo ongeveer 20 á 21 man die er een vrolijk zeemanslied in gooien! Nericha is de gastvrouw van deze avond en zal het verhaal vertellen.

voorstelling

Het verhaal

Het verhaal speelt zich af 48 uur geleden in het nu op tweede kerstdag in Paleis het Loo. Er moet een feestmaal bereid worden voor de koninklijke familie. Helaas heeft het entertainment wat zou komen autopech gekregen en kan niet komen. Het personeel gaat op zoek naar talenten die kunnen optreden tijdens de feestavond. Er is een sneeuwstorm en veel mensen vragen of ze mogen schuilen in het Paleis. Zo heeft ieder Apeldoorns talent zijn eigen rol in het stuk. Een modern (sprookjes) verhaal met ieder zijn eigen sprookjes karakter. Of er gelachen werd?  Jazeker, een verhaal met veel humor en waar de complete zaal van uit haar dak ging. Mijn favoriete moment? De “Drie Wijzen”, gespeeld door het S.O.S. Matrozenkoor klopten aan de koninklijke poort. Ze hadden goud en mirre bij zich en mochten daarom blijven overnachten. Dat lieten de Drie wijzen zich geen drie keer zeggen en met veel enthousiasme werden de rest van de mannen (koor) erbij geroepen. “Kom maar verder jongens!” en het hield niet op… er bleven maar ‘matrozen’ het podium op stromen. De zaal ging uit zijn dak!

voorstelling

Wat was het weer geweldig en wat een fantastische voorstelling. Iedereen heeft genoten en zo goed gepresteerd! Op naar volgend jaar met weer een SHOW vol met Apeldoorns Talenten?

 #trots

De deelnemers en koren
Nericha Marchena Chef de cuisine & vertelster 
Naoca Palapessy Petra Panna 
DivaPower De hofhouding 
Ymke Vonder Poetserella 
Sabine Maneschijn Rosje Hoed 
Daniel Baan Suppoost 
Iris Bosch & Sofie Bredenhoff Elsa en Anna (Frozen) 
S.O.S. Matrozenkoor De 3 wijzen 
Amber van der Linde De goede Fee
Dion Schoolderman Sneeuwman

Band:
Fanuel Coenraad
Chase Muskitta
Lex Pelamonia
Robert Liwier
Achter de schermen

Regisseur: Kim de Fuijk
Script: Dookje Engelhart

Techniek:
Fabrizio Ranalli e.a.

Productie: Marij Wools

Aan SHOW Apeldoorn werkten mee:
Nanda Huisman en Milan Roerdink van Gigant
Imre Stuifmeel en Gea Mulder (fotografie)
Sandra Evers (Blogger)
RTV Apeldoorn
ASK (Kleding)
Roxanne Truideman (RT grime en schmink)
Chantal de Vries van Introdans (coaching)
Elza Lotte Diderik (coaching)
Ben van Essen (coaching)
Gaby Kaihatu (coaching)
Nils Westerhoff (coaching)
DJEMBE – AGOGO (coaching)

Locaties voorrondes:
’t Cafeetje van Marja
Gigant

Orpheus bedankt iedereen die mee heeft gewerkt aan deze voorstelling en de totstandkoming van SHOW Apeldoorn.

Eerdere blogs over SHOW Apeldoorn: eerste voorronde, tweede voorronde, coachingsdag.

Eén gedachte over “ SHOW Apeldoorn, generale repetitie en de voorstelling!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.