Teambuildingsdag deelnemers SHOW Apeldoorn

Teambuildingsdag deelnemers SHOW Apeldoorn

Afgelopen zaterdag 23 november kwamen de deelnemers van SHOW Apeldoorn 2019 bij elkaar voor een teambuildingsdag. Na een korte intro van Marij, Programma coördinator van Orpheus, starten de talenten met een opwarming van Kim de Fuijk, regisseuse van het stuk.

Of ze Kung Fu kennen? Je weet wel met al die kreten… Beetje onwennig starten ze in de kring met diverse wah, chi, wah of iets in die trant, kreten. Kung Fu is snel en Kim voert dan al vlot het tempo op. Perfecte oefening om elkaar beter te leren kennen en goed op elkaar te letten. Tenslotte moet dat straks ook op het toneel. Er volgen nog meer opdrachten waarbij snelheid en concentratie centraal staan. Geen probleem, deze groep jongeren is zeer fanatiek!

Na deze geweldige sessie van Kim krijgen we een korte rondleiding door Orpheus. Marij neemt ons mee ‘achter de schermen ’van de Hanoszaal en we krijgen een kijkje in een kleedkamer en de artiestenfoyer van het theater. Weet jij waarom er lampjes rond de spiegels zitten in een kleedkamer? Niet omdat het zo mysterieus en glamourachtig is, maar omdat je dan meteen een duidelijk beeld krijgt of jouw make-up perfect zit. Immers, als je op het toneel staat, staan de spotlights op je gezicht gericht en zo kun je dit meteen checken in de kleedkamer.

Teambuilding Schouwburg Orpheus
Teambuilding Schouwburg Orpheus
Teambuilding Schouwburg Orpheus

Frans Kemna van Percossa verzorgd vervolgens een workshop bodypercussie; eenvoudig ritmes spelen op je lichaam. Je kunt namelijk op verschillende delen van je lijf trommelen. Dat noem je bodypercussie. Body betekent lijf en percussie betekent trommelen. Je lichaam is dus je eigen muziekinstrument. Frans geeft diverse opdrachten gericht op maat en ritme. Er wordt geklapt, gestampt en slaan op de borst. Het tempo wordt opgevoerd en de opdrachten moeilijker. Goed luisteren, kijken naar elkaar en je aandacht erbij houden is belangrijk. Iedereen krijgt een emmer en twee drumstokken. Het meest eenvoudige waar je muziek mee kunt maken. Uiteindelijk wordt de groep in tweeën gesplitst, de twee groepen spelen hun eigen melodie. Goed opletten en luisteren naar elkaar staat ook hier weer centraal. Naarmate de workshop verstrijkt, hoe meer ritme en enthousiasme er te horen is. De groep is wat mij betreft klaargestoomd voor de repetities!
 

Teambuilding Schouwburg Orpheus
Teambuilding Schouwburg Orpheus
Teambuilding Schouwburg Orpheus
Teambuilding Schouwburg Orpheus

Fotografie: Imre Stuifmeel

De middag wordt afgesloten met het repeteren van het SHOW-lied. Geschreven door Fanuel Coenraad, Muzikaal leider van het stuk. Zondag werd het lied ingezongen in de studio van Fanuel, Studio Lapanouse in Hilversum. En misschien, heel misschien komt er ook nog een videoclip……

Op 1 december starten de repetities en op zaterdag 28 december 2019 zal er een prachtige voorstelling te zien zijn in de Rabobankzaal van Orpheus. Tickets zijn te koop voor 4,50 pp via Orpheus.nl 

Blog: Voorrondes SHOW Apeldoorn 2019, deel 2 voorrondes.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.