Repetitie SHOW Apeldoorn 2019

Repetitie SHOW Apeldoorn 2019

Het is aftellen tot aan de grote dag. Het is nu maandag 23 december, nog een paar dagen en dan staan de talenten van SHOW Apeldoorn in de Rabobankzaal van Theater Orpheus. We zijn inmiddels een aantal weken verder en iedereen heeft hard gewerkt. Er is een scriptbespreking, teambuildingsdag en een coachingsdag geweest. En er is een supergaaf SHOW-nummer gemaakt. De repetities zijn inmiddels in volle gang. Iedereen moet nog wel even goed aan de bak; teksten instuderen en muziek oefenen…. Het komt nu echt dichtbij.

Repetitie SHOW Apeldoorn
Repetitie SHOW Apeldoorn

In de Altioszaal zijn Ties, Liesje, Noah, Maura, Lieke, Megtelt en Jamie, hard aan het repeteren onder leiding van regisseuse Kim. Er wordt niet standaard aan het script gehouden wat Kim heeft geschreven. Ideeën worden aangedragen en iedereen denkt actief mee hoe iets anders of nog beter kan. Ondertussen neemt Marij iemand mee voor het passen van de kleding. Een repetitie zoals een repetitie hoort te zijn, een tikkeltje chaotisch, maar heerlijk om naar te kijken.  

Repetitie SHOW Apeldoorn
Repetitie SHOW Apeldoorn

In één van de vergaderzalen zijn de circusartiesten aan het repeteren en werken Josmaily, Susanne en Maartje onder begeleiding van Fanuel aan zang.

Repetitie SHOW Apeldoorn 2019

Kim wil graag een doorloop oefenen voordat ze het podium op gaan in de Rabobankzaal. Niet alleen wordt er hard gerepeteerd, het is allemaal ook leerzaam. Kim vertelt over het ‘doorbreken van de vierde wand’. Je betrekt het publiek erbij, je spreekt met het publiek. Dit is iets wat regelmatig terug komt tijdens de SHOW. Tijd voor de doorloop, iedereen zoekt de juiste positie… en gaan. Veel wachten hoort bij het repeteren van een theatervoorstelling. Ook al duurt het soms lang, iedereen blijft geconcentreerd. Tja, dat wachten dat is nu eenmaal het theaterleven.

Het is leuk om te zien dat er ook nu weer verschillende ideeën worden aangedragen, zo vormt het stuk steeds meer en meer een geheel. Iedereen krijgt de kans om zijn of haar eigen inbreng te geven over hoe iets nog beter of anders kan. Zo kom je uiteindelijk tot een prachtig resultaat.

Een repetitie waar serieus en hard gewerkt wordt met veel humor, veel gelach en veel overleg.

Repetitie SHOW Apeldoorn

Na een korte pauze is het tijd voor de doorloop op het podium in de Rabobankzaal. Ook hier legt Kim uit hoe het allemaal in z’n werk gaat. De rookmachine wordt getest en het is tijd voor het echte werk!

Nog een paar dagen tot aan SHOW Apeldoorn 2019.  Iedereen heeft ontzettend hard gewerkt en veel geleerd.

Lees ook de ander blogs over SHOW Apeldoorn 2019 Voorrondes, voorrondes deel 2, teambuildingsdag

Fotocredits: Imre Stuifmeel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.