Irritant, een gerimpeld decolleté

Irritant, een gerimpeld decolleté

Hoe ouder je wordt, hoe zichtbaarder rimpels (helaas) worden. Gelukkig kun je er tegenwoordig al veel zelf aan doen om je rimpels te verminderen. Misschien heb je er al last van, misschien niet. Ik vind het echt irritant en een teken dat je ouder wordt. Hoe kun je deze rimpels wat verminderen of wat kun je er tegen doen? Ik vertel het je in deze blog.

Midden in de zomer, wanneer de zon schijnt is jouw decolleté, net als je gezicht, een gedeelte van je lichaam om bij stil te staan en goed te verzorgen. Want zeg nu zelf, een glad gestreken decolleté in je laag uitgesneden truitje of bikini is toch een beter gezicht dan een gerimpelde?

Wat is de oorzaak?

Je huid maakt minder collageen aan. De huid wordt minder elastisch en dan ontstaan er rimpels. Vooral de huid van je decolleté is hier schijnbaar erg vatbaar voor. ’s Morgens wanneer ik opsta zijn de rimpels ook dieper. (Ugh) Schijnbaar wordt dit veroorzaakt door het slapen op de zij. Je onderste borst komt door het gewicht van de bovenste borst in de verdrukking, daardoor wordt deze minder elastisch en kan je decolleté door het slapen heel fijn gaan kreuken… Oké, nu ik dit weet ga ik dus nooit meer op mijn zij slapen. Haha. Dat wordt dan een uitdaging, want als ik op mijn rug slaap dan ga ik dromen…..Goed, ik dwaal af… Gelukkig verdwijnt dit kreukelige effect in de loop van de dag. Dit is dus eigenlijk hetzelfde wat je ’s ochtends in je gezicht ziet.

een gerimpeld decolleté

Kan ik een gerimpeld decolleté voorkomen?

Helemaal voorkomen zal niet gaan, maar je kunt er natuurlijk wel een beetje voor zorgen dat het niet erger wordt. Of het proces vertragen. Bescherm je decolleté zoveel mogelijk tegen de zon, dus als je je gezicht elke dag met een dagcrème met beschermingsfactor insmeert smeer dan ook direct je decolleté mee. Of draag toch niet dat laag uitgesneden truitje, maar bedek je decolleté. Het ziet er natuurlijk mooi uit als het bruin is, maar al die zonnestralen zijn wel de grootste oorzaak van de rimpels.

Wat doe ik met de ontstane rimpels?

Smeren, smeren en nog eens smeren. Sinds het mij opviel dat ik in de ochtend zo’n kreukelig decolleté had ben ik meteen gaan smeren. Maar eigenlijk zou je er dus al veel eerder mee moeten beginnen. Wat ik tegenwoordig gebruik is een olie van Nivea, de Q10 Power Anti-Age gezichtsolie. HE-LE-MAAL fan. Bij mij werkt het in ieder geval.

Verder kun je;

  • smeren met een hydraterende crème. Je huid is rondom je nek, hals dun en heeft extra behoefte aan vocht. De huid blijft door de crème zo soepel mogelijk.
  • baantjes zwemmen! Ja echt, maar thuis kun je ook een oefening doen. Druk beide handpalmen tegen elkaar totdat je je borstspieren voelt. Houd deze spanning een paar seconden vast en herhaal dit een paar keer.
  • hete douches vermijden en een wisseldouche nemen. Koud water stimuleert de bloedcirculatie, je huid blijft daardoor elastisch en stevig.
  • wil je het helemaal drastisch aanpakken? Dan kun je kiezen voor een gerichte laserbehandeling. Laat je uiteraard goed voorlichten en wend je tot een kundige arts.

Kortom een gerimpeld decolleté is goed uit te stellen als je juiste producten gebruikt.

Wil je meer blogs lezen over #almost40? Deze zijn ook zeker de moeite waard!

Voordelen van 40 zijn

40 tekenen dat je echt bijna veertig wordt

Aftellen geblazen, het veertigers dilemma

*Disclaimer: ik ben geen deskundige of arts. Ik heb veel over dit onderwerp gelezen en vind het interessant om mijn ervaring en bevindingen met je te delen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.