De 6x een dagje weg in Apeldoorn voor het hele gezin

De 6x een dagje weg in Apeldoorn voor het hele gezin

Ga jij dit jaar in de buurt van Apeldoorn op vakantie? Of zoek je nog een leuk dagje weg voor in de mei of zomervakantie? Vandaag deel ik de 6 leukste uitjes in Apeldoorn. Lees gezellig mee!

dagje weg Apeldoorn

1. Julianatoren

Ik denk toch wel de populairste attractie in Apeldoorn, pretpark Juliantoren. Het park heeft ruim zestig attracties voor klein tot groot. Het wordt niet voor niets het leukste familiepretpark van Nederland genoemd. Gezinnen met kids in de leeftijd van twee tot twaalf jaar kunnen hun lol op. Het park is niet super groot dat is een fijne bijkomstigheid. Maak een rit in Jul’s rollerskates, een dinotour of ga op safari. Ook worden er de hele dag shows gegeven door Jul en Julia, meneer Kaasgaaf en mevrouw Suikerspin. In het park zijn voldoende plekken waar je heerlijk kunt picknicken, uiteraard zijn er ook genoeg horeca gelegenheden.

Toegangsprijzen: Kinderen 0-1 jaar: Gratis

Bezoekers vanaf 2 jaar: €25,- en voor parkeren betaal je €9,25,-.

2. Boschbad

Ben je samen met je gezin rondom Apeldoorn op vakantie? Bezoek bij mooi weer dan eens het Boschbad. Het Boschbad is een begrip onder de inwoners van Apeldoorn. Ik ben er veel geweest in mij jeugd. Dit leuke buitenzwembad is omringt met veel bomen, heeft diverse zwembassins voor jong en oud, grote zonneweides, snelle glijbanen en een midgetgolfbaan. Op het terrein van het Bosschbad ligt ook nog een midgetgolfbaan. Heb je nog puf na een dag spetteren? (natuurlijk kun je ook voor het zwemmen een balletje slaan) dan is een partijtje midgetgolf een leuke afsluiter van de dag.

Toegangsprijzen: je kunt vooraf tickets reserveren in de webshop. Kinderen van 0-3 jaar zijn gratis. Vanaf 4 jaar en ouder betaal je €7.50,- voor een ticket.

dagje weg Apeldoorn

3. Het Aardhuis(park)

In het Aardhuispark lopen damherten en edelherten vrij rond. Vanuit de wildkansel kun je met een beetje geluk prachtige foto’s maken. Lopen ze op de wildweide dan kun je goed zien hoe deze wilde dieren grazen en sociaal met elkaar omgaan. Het Aardhuispark is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00-17:00 uur. Leuke bijkomstigheid dat er bij het Aardhuispark een bezoekerscentrum, museum en restaurant staat, Het Aardhuis, deze is helaas nu nog gesloten, maar zal hopelijk snel weer open gaan. Koning Willem III liet in 1861 Het Aardhuis bouwen. Het chaletachtige gebouw diende toentertijd voor militaire besprekingen. Sinds de jaren 80 fungeert het Aardhuis als bezoekerscentrum, museum en restaurant.

Toegangsprijzen: Vanaf 13 jaar is een dagkaart verplicht en kost €2,- p.p. Deze is te verkrijgen bij de pinautomaat aan de ingang van het park.

4. Klimbos Veluwe

Midden in park Berg & Bos en naast de Apenheul vind je Klimbos Veluwe! Slinger als een aapje tussen de bomen via lianen, bruggen en spannende netten. Er zijn 9 verschillende klimroutes voor alle leeftijden. Klimmen kan vanaf 6 jaar bij een minimale lengte van 1.20m.

Toegangsprijzen: Een junior klimticket (min. lengte 1.20m) is €16,50,- en een regulier klimticket (min. lengte 1.40m) is €22,50,-

5. Speel een Escape Tour

Leer Apeldoorn op een hele andere manier kennen en doe een Escape Tour door de stad. Een Escape Tour is een citygame wat zich afspeelt in het centrum van Apeldoorn. Aan de hand van een App die je op je telefoon installeert, maak je een wandeling door de stad langs de uniekste plekjes. Onderweg ga je raadsels oplossen, opdrachten uitvoeren en aanwijzingen ontcijferen. De game kun je niet op pauze zetten dus houd er rekening mee dat je twee uur in beweging bent.

Kosten: €29,95 per team (2-4 personen per team)

6. De Spelerij

De Spelerij ligt buiten Apeldoorn in het plaatsje Dieren. Het park is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het is een park waar je kunt spelen maar ook kan uitvinden. Je kunt er spelen, ravotten, uitvinden en je eigen broodjes bakken. De speeltoestellen die er staan moet je zelf bedienen en zijn niet de standaard toestellen die je in een ‘standaard’ speeltuin vindt. De Spelerij is de meest ongewone speeltuin die je ooit gezien hebt! Ook in de uitvinderij kun je naar hartenlust je creativiteit kwijt. Hier kun je een mooi, origineel, eigen kunstwerk maken. Zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen.

Ohja en vergeet natuurlijk niet de Apenheul, maar die kent heel Nederland natuurlijk al, oké, oké net zoals de Julianatoren….

Welke attractie ga jij bezoeken of heb je misschien al eens bezocht?

Eén gedachte over “ De 6x een dagje weg in Apeldoorn voor het hele gezin

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.