Eerste voorronde SHOW Apeldoorn

Eerste voorronde SHOW Apeldoorn


Met SHOW Apeldoorn wil Theater Orpheus Apeldoorns amateurtalent de kans geven zich verder te ontwikkelen en samen met een professioneel team te werken aan een fantastische show waarin verschillende podiumkunsten bij elkaar komen. In 2016 heeft Theater Orpheus de allereerste editie van SHOW Apeldoorn georganiseerd. Dit zorgde voor zoveel energie bij deelnemers en publiek, dat een vervolg niet uit kon blijven.

Dinsdag 24 oktober 2017 was het zover. In het gave skatepark Real X zaten de auditanten vol gezonde spanning klaar om zijn of haar talent te laten zien. Zeven deelnemers in de categorie muziek en zang stonden ietwat nerveus in de spotlights. Maar hé, ga daar maar even staan tegenover een kritische jury. Ik doe het ze niet na. De sfeer was gezellig en natuurlijk aangevuld met een hoop gezonde spanning.

Auditie

Deze avond mochten wij genieten van twee drummers. Laurens, 16 jaar jong, trapte de avond af met een drumsessie op muziek van Stromae. Laurens heeft ambitie om een bekende drummer te worden en zette een goede sessie neer op het nummer Papaoutai.

Auditie

Vervolgens Lionel, tevens met zijn 13 jaar de jongste deelnemer van de avond. Lionel, ziet zichzelf later graag als musical drummer. Op muziek van de Lion King bewogen zijn drumstokken ritmisch over het drumstel. Beide heren bliezen ons omver met een knallende drumsessie.

Auditie

Naast drum hebben we ook genoten van zang. Lotte komt met een zelf geschreven nummer. Haar stem is prachtig en heeft een rauw randje zoals ze dat zo mooi noemen. Ze zingt een nummer over haar overleden moeder. Daarbij begeleidt zichzelf op de gitaar. Ik vind het ontzetten knap en het smaakt naar meer.

Auditie

Natuurlijk mag Willian ook dit jaar niet ontbreken! Hij doet voor de tweede keer mee en improviseert een lied over Apeldoorn. Ja, je leest het goed, ter plekke improviseert hij de tekst van zijn lied. Al moet ik toch wel een heel klein beetje bekennen dat een goede voorbereiding het halve werk is. Chapeau voor Willian die zo even een tekst uit zijn mouw schut!

Auditie

Naast improvisatie kwam Rap deze avond ook aan bod. Ebline ging namelijk helemaal Go with the flow. Ik was erg benieuwd naar haar rap want ik vind het persoonlijk een talent apart. Ze ging ook zeker Go with the flow. Top gedaan Ebline!

In 2014 ontdekte Diana Klein Kranenbarg dat ze best handig is in het schrijven van liedjes. Van haar zolderkamer wilde ze nu wel eens naar een podium. En waar kan je beter je talenten inzetten dan tijdens de voorronde van SHOW Apeldoorn? Goede tekst, knap werk Diana!

Jan Vink en Sylvester Zwaneveld kregen spontaan zin in whisky en cognac toen Elly Spruyt begon te zingen. Het is duidelijk te zien dat Elly vaker op het podium heeft gestaan. Elly pakt de jury in met haar ogen en zingt de sterren van de hemel. Niet alleen bij de voorronde van SHOW maar ook tijdens de finale van het ouderen songfestival. 18 november aanstaande is ze te bewonderen en te horen in het DeLaMar Theater in Rotterdam.

Na deze zeven geweldige en gevarieerde optredens moet de jury in beraad. Elke avond zal er een avondwinnaar worden gekozen. De jury gaf aan dat het vanavond geen makkelijke opgave was. Opvallend is dat iedereen deze avond zijn eigen producties heeft getoond. Het was een gevarieerd aanbod van Apeldoornse talenten in zang, drum en rap.

De jury heeft (heftig) gediscussieerd en uiteindelijk is Elly Spruyt winnares van de avond geworden! Elly verdient daarmee een ticket voor een plek in de voorstelling. Aanstaande donderdag, na afloop van alle voorrondes, worden de laatste finalisten bekend gemaakt. Elly, nogmaals gefeliciteerd met je plek in de show.

Dit was een bijzondere avond vol muziek en zang. Vanavond is de auditie voor cabaret/kleinkunst en toneel. Ik ben weer heel benieuwd naar deze nieuwe talenten!

Foto’s: Imre Stuifmeel

2 gedachten over “Eerste voorronde SHOW Apeldoorn

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.