Tweede voorronde SHOW Apeldoorn

Tweede voorronde SHOW Apeldoorn


De tweede auditieavond voor talenten die meedingen naar een plek in de voorstelling van SHOW Apeldoorn. Met SHOW Apeldoorn wil theater Orpheus Apeldoorns talent de kans geven om zich te ontwikkelen en samen met een top team te gaan werken aan een fantastische SHOW. In deze show komen verschillende podiumkunsten aan bod. Maar voordat je een plek in deze show krijgt moet je natuurlijk eerst auditie doen. Vol verwachting fietste ik gisteren richting de Gigant. Na de succesvolle avond van dinsdag smaakte het naar meer. In zaal de Walvis stonden de nieuwe, frisse Apeldoornse talenten klaar en ik was benieuwd naar de optredens.

We werden getrakteerd op diverse acts, van zang tot muziek en van dans tot een goochelaar.

Show Apeldoorn

De 15 jarige Lana opent de avond en blaast ons achterover met Fly me tot he moon van Frank Sinatra. Dit nummer is niet één van de makkelijkste om te zingen. Maar als leerling van Tim Koldenhof Producties is dit voor haar goed te doen. Mooi gezongen Lana!

Show Apeldoorn

Uiteraard was Lana niet de enige zangeres. De 12 jarige Cathelijne zingt ook al zo’n prachtig nummer. Ze heeft gekozen voor een nummer uit de populaire film Grease. Wat mooi en zuiver gezongen. Cathelijne is blij met de goede kritiek die ze ontvangt. Cathelijne, ook jij ontvangt van ons alle lof!

Show Apeldoorn

Lisa Rene Zwanenveld, 16 jaar, sluit het rijtje van zangeressen af en brengt een eigen nummer ten gehore op haar gitaar. Weer een talent die een eigen productie opvoert, ik ben echt onder de indruk van al dat talent. Top gespeeld en gezongen Lisa Rene!

Show Apeldoorn

Amber en Willem zitten allebei op het Christelijk Lyceum. Samen spelen ze in de schoolband en hebben al heel wat muziekavondjes mogen verzorgen op school. Nu willen ze graag hun talent laten zien aan de Jury van Orpheus. Willem achter zijn keyboard en Amber zingt een prachtig nummer. Vol ongeloof zit ik deze twee te bewonderen. Kleine foutjes worden direct (lachend J) opgepakt en weggezongen. Willem en Amber goed gedaan! Het Lyceum mag trots zijn op zulke talenten in de schoolband.

Show Apeldoorn

Naast zang was er natuurlijk muziek. De 13 jarige Milan speelt al 6 jaar trompet. Hij brengt een eigen improvisatie van het nummer van Sorry van Kyteman ten gehore. Hoewel een trompet niet bepaald mijn favoriete muziek instrument is werd ik hier toch wel een beetje stil van. Ik vond het werkelijk prachtig en hij heeft mijn mening over een trompet toch echt veranderd!

Show Apeldoorn

Thijs van den Heuvel geeft zijn zelfvertrouwen een enorme boost door te gaan drummen. Hij heeft een lekker ruig nummer gekozen. Een tikkeltje gespannen kruipt hij achter het drumstel. Maar wat een power en wat een goed contrast. Super gespeeld en ik weet zeker dat door deze auditie je zelfvertrouwen flink omhoog is gegaan!

Show Apeldoorn

Dans mag deze avond niet ontbreken, dit hadden we nog niet eerder gezien. De jongste deelnemer Ylana (9), ook fanatiek leerling bij Tim Koldenhof, laat ons een prachtige moderne dans zien. Gedeeltelijk heeft zij de choreografie zelf verzonnen en gedeeltelijk heeft ze wat uit de lessen gebruikt. Ylana laat in haar dans veel expressie zien, ze gebruikt het hele podium en maakt haar bewegingen mooi en netjes af. Van moderne dans stappen we over op Hip Hop. Sjamaêl danst graag en het is zijn grote hobby. Hij laat een dans zien met een verhaal waar een leuk komisch tintje door heen is geroerd. Leuk gedaan!

Show Apeldoorn

Ook deze avond was er een oude bekende aanwezig, Stefan. Vorig jaar deed hij voor het eerst mee aan de voorrondes voor SHOW en hij gaat het nu weer proberen! Stefan laat een goochel act zien met een vleugje humor. Gaat het hem deze keer wel lukken om een plek in de voorstelling te bemachtigen? Nog even geduld, we gaan het morgenavond horen!

Show Apeldoorn

Wat een avond en wat een talenten. Het niveau ligt ontzettend hoog. Ik was zeer onder de indruk en wist niet dat Apeldoorn zoveel talent van hoog niveau heeft. De jury heeft het nog moeilijker dan gisteren om een avondwinnaar te kiezen maar…. We mogen Milan met zijn trompet feliciteren! Milan is een van de tien finalisten die een plekje heeft bemachtigd in de voorstelling van 29 december. Nogmaals van harte Milan!

Vanavond is de laatste auditie avond in het cafeetje van Marja. Alle auditanten die dinsdag en woensdag mee hebben gedaan zin welkom. Want naast dat er deze avond een avondwinnaar wordt gekozen zullen ook de laatste 7 winnaars bekend worden gemaakt voor een plek in de voorstelling.

De toegang is vrij, publiek is welkom. Zie ik je vanavond?

 

Foto’s: Imre Stuifmeel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.