De winnaars van SHOW Apeldoorn

De winnaars van SHOW Apeldoorn


De laatste voorronde avond is ingegaan. De audities vinden deze keer plaats in ‘t Cafeetje van Marja. Een gezellige, knusse setting met een klein podium. De opkomst was groot, de spanning voelbaar aanwezig, de laatste auditanten gaan op voor een plek in de voorstelling op 29 december.


Vanavond start Maureen Besteman, 13 jaar. Ze speelt een scene uit de eindmusical, Nizno, van groep 8. Maureen heeft ambitie om verder te gaan met toneelspelen. Wanneer je naar haar kijkt zie je een bedeesd meisje totdat ze in haar rol kruipt, dan is zij duidelijk en explosief aanwezig. Heel goed gespeeld Maureen.

Winnaars SHOW APeldoorn

Wierd Dijkstra is 15 jaar en heeft ruim 9 jaar gitaar les. Naast gitaar spelen zingt hij ook graag. Zangles heeft hij nog nooit gehad maar door veel oefenen thuis laat hij toch een behoorlijke noot horen. Wierd heeft zelfs nog nooit eerder op het podium gestaan of voor publiek gespeeld. Eens moet de eerste keer zijn en het is een eer dat Wierd voor ons zijn eerste optreden geeft. Het jury commentaar is dan ook niet mals, hij staat er relaxed bij, heeft een prettige stem en er zit zeker potentie in. Een hele goede eerste keer dus.

Winnaars SHOW Apeldoorn

Sommige mensen gebruiken hun stem niet alleen om te kletsen maar hebben er nog een andere doel mee. Hélène Warnshuis is stemacteur. Ze is voice-over voor kranten en tijdschriften maar vond het nu tijd worden om van de studio naar het podium gaan. Ze leest heel duidelijk en helder voor en heeft een prettige stem om naar te luisteren. De kunst als stemacteur is om de luisteraar mee te nemen in het verhaal en dat heeft ze heel goed gedaan.

Winnaar SHOW APeldoorn

Sietse Terpstra gaat vanavond voor ons zingen en gitaar spelen. Hij schrijft gedichten en brengt een eigen nummer ten gehore. Ooit is er een tegen hem gezegd: “Wanneer je het niet kan zeggen, zing het dan”. Dit is wat hij gaat doen. Ingetogen zingt hij een gevoelig en emotioneel nummer. Prachtig gedaan.

Winaars SHOW Apeldoorn

Ook deze avond is er een deelnemer aanwezig die voor de tweede keer meedoet. Kevin de Haan schrijft gedichten. Vanavond heeft hij een heel persoonlijk gedicht voorbereid. Heel dapper dat je dit hebt gedaan, Kevin!

Winaars SHOW APeldoorn

Weer een avond met aanstormend talent. Naast een avondwinnaar zullen ook de laatste winnaars bekend worden gemaakt. Na lang jury overleg neemt juryvoorzitter, Marijt Helmink, het woord. Als avondwinnaar mogen we Wierd Dijkstra feliciteren. Hij heeft naast Elly en Milan een plek in de voorstelling. Naast deze winnaars is er nog plek voor zeven deelnemers. Het was moeilijk een keus te maken na het zien van al dat divers talent. Uiteindelijk mogen de volgende winnaars deelnemen aan SHOW Apeldoorn:

1. Elly Spruyt (56), zang.
2. Milan van Munster (13), trompet.
3. Ylana Remijnste (9), dans.
4. Amber (16), zang.
5. Willem (15), keyboard.
6. Lisa Rene Zwanenveld (16), zang en gitaar.
7. Lionel Kistemaker (13), Drum.
8. Lotte de Jong (21), zang en gitaar.
9. Hélène Warnshuis, Stemacteur.
10. Maureen Besteman (13), toneel.

winaars SHOW Apeldoorn

Deze tien talenten gaan heel hard aan de slag. Zij zullen door middel van coaching en veel repeteren een fantastische voorstelling neerzetten. Sylvester Zwanenveld schrijft het verhaal. Tevens zal hij de voorstelling regisseren. Wat waren het mooie, bijzondere avonden! Iedereen bedankt en heel veel succes!

2 gedachten over “De winnaars van SHOW Apeldoorn

  1. Pingback: Show Apeldoorn

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.