Concurrentie voor YouTube? Instagram heeft namelijk een nieuwe videodienst; IGTV

Concurrentie voor YouTube? Instagram heeft namelijk een nieuwe videodienst; IGTV


Hot news! Afgelopen woensdag 20 juni lanceerde Instagram tijdens een event in San Francisco de nieuwe feature Instagram TV, oftewel IGTV, een nieuwe app waarmee je langere video’s kunt maken. Interessant! Krijgt YouTube concurrentie?

IGTV APP

De actieve Instagram gebruikers onder ons maken vast en zeker gebruik van Instagram Stories. IDit zijn korte filmpjes of foto’s die na 24 uur vanzelf weer verdwijnen. Jouw Instagram Stories blijven dus slechts 24 uur zichtbaar. Waar Instagram Stories dus het limiet van 1 minuut hanteerde, gaat Instagram TV tot een uur. Dat betekent dat je dus een video kunt maken van een uur. Hoe cool is dat!  IGTV draait dan ook alleen maar puur om video. De IGTV is een losse app maar wordt geïntegreerd met je bestaande Instagram App. IGTV is, net als Instagram, vrijwel volledig gefocust op mobiel gebruik dus de video’s zijn verticaal. De app is vrij eenvoudig in gebruik. Open je de app dan kun je kiezen uit 4 opties, waaronder ‘Voor jou’, ‘Volgend’, ‘Populair’ en ‘Doorgaan met kijken’. Net als in de normale Instagarm kun je video’s liken, reageren en video’s delen met vrienden.

IGTV

                                                                    Mijn eerste ’test’ video

Concurrentie voor YouTube?

Tja, dat was wel het eerste wat ik dacht toen ik dit voorbij zag komen. IGTV maakt het voor influencers, die nu veel geld verdienen met  YouTube, zeker interessanter. Maar ook voor vloggers, die nu hun video’s delen via YouTube,  zij zouden dat natuurlijk ook via IGTV kunnen gaan doen.

Uit onderzoek van Newcom van begin 2018 blijkt dat Instagram het hardst groeiende socialmedia-platform is op dit moment. Instagram viert dit jaar zijn 8ste verjaardag en op het zelfde event werd ook de grens van een miljard gebruikers gepasseerd, waarvan 4,1 miljoen in Nederland. YouTube heeft volgens Newcom dagelijks 2,2 miljoen Nederlandse gebruikers. Instagram timmert dus lekker aan de weg!

Kansen voor bedrijven

Deze functie is voor bedrijven zeker interessant omdat het weer nieuwe kansen biedt. Met een langere video kun je namelijk nog beter je boodschap overbrengen.

Instagram heeft aangegeven voorlopig geen advertenties voor of tijdens de langere video’s te vertonen. Ik ben dan ook benieuwd of vloggers of influencers deze app in de toekomst veelvuldig zullen gaan gebruiken.

Bron foto: Instagram-press Kevin Systrom, mede-oprichter en CEO

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.