Coachingsdag Talenten SHOW Apeldoorn

Coachingsdag Talenten SHOW Apeldoorn


Afgelopen zaterdag 25 november moesten de talenten van SHOW Apeldoorn aan de bak tijdens de coachingsdag die werd gehouden in Gigant. Onder begeleiding van verschillende, professionele coaches gingen ze aan de slag. Iedereen had er super veel zin in en het beloofde een leerzame dag te worden. Er werd gestart in de Popzaal waar een gezamenlijke workshop podiumpresentatie op de planning stond. De workshop werd gegeven door Elza Lotte Diderik, theaterdocent bij Tim Koldenhof Producties.

Met een gezonde, nieuwsgierige spanning stapt iedereen het podium op. Elza Lotte begint met een kort voorstel rondje, gevolgd met een opwarm ronde. Schudden van benen en armen, tikken op je gezicht, tong uitsteken, allerlei mogelijke oefeningen zien we voorbij komen. Dit zijn praktische oefeningen om je warm te maken voordat je het podium opgaat. Deze oefeningen helpen bij het ontspannen en rustig worden. Vervolgens een ademhalingsoefening en een oefening in stemgebruik. Elza lotte geeft praktische tips en handvaten hoe je het beste uitkomt op het podium met je stem, waar je het meest zichtbaar bent en waar juist niet. Vervolgens volgen er diverse improvisatie oefeningen. Hoe trek je de aandacht? Door in het licht te gaan staan? Door gekke geluiden te maken of juist heel afzijdig te zijn? Allerlei handvaten en tools om de aandacht op het podium te krijgen en vast te houden. Naarmate de tijd verstreek en het eind van de workshop in zicht kwam zag je iedereen steeds losser worden. Hoe onwennig sommigen eerst op het podium stonden hoe open waren ze aan het eind van de workshop.

Individuele workshops

De kop is eraf en na een heerlijke lunch volgen de individuele workshops. Samen met de fotograaf struin ik het gebouw van Gigant en Markant af om de workshops van dichtbij te volgen. We starten bij Amber, Willem en Wierd die onder begeleiding van Reitse Giesbers (docent bij Markant en geeft les aan de Babette Labeij Music Academy) een workshop zang en piano volgen. Diverse toonladders, ademhalingsoefeningen en het zingen van een kopstem wordt er onder andere geoefend.

Door naar de workshop van Elza Lotte. Zij is met Maureen en Hélène aan de slag gegaan. Terwijl wij zachtjes binnen lopen zitten beide dames in de Freeze houding. Dit is een oefening om te trainen wanneer je lang (in dezelfde houding) op het toneel moet staan of zitten. Beide zijn zoekende naar een comfortabele houding die ze kunnen gebruiken tijdens de voorstelling.

Jeroen Voorhorst, docent bij Gigant/Markant, repeteert met Elly het lied wat ze tijdens SHOW gaat zingen. Elly heeft twee dagen voor de coachingsdag de songtekst gekregen. Ze is nog wat zoekende maar brengt de eerste noten er prachtig vanaf!

Lotte en Lisa Renee gaan aan de slag met Joyce van der Leij, zangdocente bij de Apeldoornse Popschool. “Zang met lef” heet de workshop. Lotte en Lisa Renee willen graag dieper ingaan hoe ze met meer power, lef en zelfvertrouwen gaan knallen op het podium.

In de Popzaal heeft het negenjarige danseresje Ylana les van Chantal de Vries (Docent Introdans). Samen repeteren ze de dansstukken die in de voorstelling voorkomen. Chantal geeft haar tips and tricks om een goede performance neer te zetten.

Milan, de trompettist van het stel, volgt een workshop bij Robert Hootsen (vakdocent en heeft 17 jaar bij markant les gegeven). Wanneer Imre (fotograaf) en ik binnensluipen, probeert Robert Milan een manier aan te leren hoe je een trompet comfortabele vasthoudt. Zonder dat je last krijgt van je pezen en spieren in je hand.

De sfeer zit er goed in, iedereen is enthousiast er is fanatiek gewerkt dus tijd om nog een gezamenlijke workshop te volgen met Slagerij van Kampen. Een popgroep die uitsluiteind op slaginstrumenten speelt.

Het was een geslaagde coaching dag, de talenten hebben veel kennis en ervaring opgedaan. Met alle handvaten, tips en trucks gaan zij samen een fantastische voorstelling neerzetten op 29 december!

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.