SHOW Apeldoorn, generale repetitie en de voorstelling!

SHOW Apeldoorn, generale repetitie en de voorstelling!


Eindelijk is de dag aangebroken, de dag van de generale repetitie en de voorstelling. De hele week hebben de Apeldoornse talenten al gerepeteerd. Vrijdag 29 december was het dan zover, tijd voor de generale repetitie en de voorstelling. Het moment waar iedereen zo naar uitkijkt en hard voor heeft gewerkt. Maar eerst nog een generale repetitie, dit is de allerlaatste repetitie voordat de voorstelling begint. Een repetitie met iedereen samen in volledig kostuum en decor.

Tijdens de generale kijk ik vol verbazing naar de vooruitgang van alle talenten. Wat is iedereen gegroeid en wat heeft iedereen een ontwikkeling doorgemaakt. Het is een generale zoals een generale hoort te zijn, hier en daar nog wat foutjes en de enthousiaste regisseur, Sylvester, zet met handgebaren vanuit de zaal de laatste puntjes op de i. Ik word nu al van mijn stoel geblazen! Na deze laatste repetitie adviseert Sylvester om even een uur rust te pakken. Gehoorzaam trekt iedereen zich terug en pakt zijn of haar rust. Sommige trekken zich terug in de kleedkamer, spelen een potje ganzenbord of doen zelfs een dutje. Ik glip snel even de kleedkamer van Maureen in, zij speelt Lena, de hoofdrol in het stuk. Ze deelt samen met Lisa Renee, Amber, Lotte en Ylana een kleedkamer. Voor de dertienjarige Maureen is het de eerste keer op het podium. “Ik heb er heel veel zin in, de generale ging goed. Ik ben de hele tijd op het podium te zien en moet ook veel stilstaan. Ik heb veel gehad aan de coaching dag, bijvoorbeeld hoe ik in een goede, comfortabele pose stil kan blijven staan op het toneel.” Maureen is wel wat zenuwachtig maar door het licht op het toneel zie je toch de zaal niet en wie er zit, aldus Maureen.

Dan is daar eindelijk het moment suprême! Langzaam maar zeker worden sommige wat nerveus en nadat iedereen weer even onder handen is genomen in de grim, (een ander oogschaduwtje, blosjes op de wangen van de Kerstman en de haren weer goed in de vlecht) is het bijna tijd om te verzamelen achter de coulissen. De laatste voorbereidingen worden gedaan voordat de show begint. Er heerst een opgewonden, gezonde spaning. Sylvester roept de groep nog één keer bij elkaar voor een laatste peptalk. “We gaan knallen met z’n allen!” Roept Sylvester. Rond 18:40 uur stromen de eerste bezoekers de zaal binnen. Familie, vrienden en familie zoeken een plekje en je hoort het geroezemoes vanuit de coulissen. De spanning is voelbaar, ik wens degene die bij mij in de buurt staan succes en duik snel de zaal. Zelfs ik voel een lichte, gezonde spanning. De eerste tonen van de band worden ingezet en de voorstelling is begonnen!

Wat is het publiek enthousiast! Regelmatig hoor ik gejoel vanuit de zaal. Op het toneel zie ik iedereen duidelijk genieten. Hélène, de voorlezer in het stuk, neemt je ademloos mee in het verhaal. Iedereen vertolkt zijn eigen rol en talent wat prachtig in het verhaal is verwerkt. Maureen, die Lena speelt, laat haar acteertalent zien. Elly, oma van Lena, zingt een prachtig lied. Amber en Willem spelen samen een duet waarin Amber zingt en Willem op de piano speelt, Lotte zingt haar zelfgeschreven nummer en speelt gitaar. Ook Wierd zingt en speelt gitaar. Lisa Renee brengt haar eigen nummer ter gehore. Milan blaast iedereen omver met zijn trompet en Lionel geeft een prachtige drumsolo. En dan hebben we natuurlijk de jongste van het stel, Ylana, zij danst een prachtige solo. Iedereen spat van het podium af en men geniet volop! Ik kan niet anders zeggen dan dat het een perfecte, geslaagde voorstelling is. Elke deelnemer is zo gegroeid vanaf auditie tot aan de voorstelling. Prachtig om dit zo vanaf begin tot eind mee te mogen maken! Wellicht horen of zien we in de toekomst nog iets van deze Apeldoornse Talenten!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.