SandraEvers.nl, 1 jaar eigen baas, wat zijn mijn ervaringen?

SandraEvers.nl, 1 jaar eigen baas, wat zijn mijn ervaringen?


SandraEvers.nl, een jaar later. Hoe kan het dat de tijd zo snel gaat? Niet alleen als ik kijk naar mijn bedrijf maar gewoon met alles. De kinderen tellen deze week alweer af naar de zomervakantie! Ik kan mij nog zo goed herinneren dat ze op die kleine kleuterstoeltjes zaten in groep 1. De oudste gaat na de zomervakantie naar groep 7 en de jongste naar groep 4. #waarzijnmijnbaby’s?? Ik dwaal af, dat de tijd snel gaat weten we allemaal en daar wil ik het in deze blog niet over hebben. Een jaar geleden, op 1 juli 2017, was het begin van een nieuw avontuur. Ik stapte de Kamer van Koophandel binnen en schreef mijn bedrijf SandraEvers.nl in. We zijn nu een jaar verder en ik vertel je graag hoe ik het afgelopen jaar heb ervaren.

SandraEvers.nl, een jaar later

Wat vond ik het spannend om de sprong te wagen en voor mezelf te beginnen. Ik heb heel veel moeten leren, veel gevallen maar ook weer opgekrabbeld en nog steeds gaat het met vallen en opstaan. Het afgelopen jaar heb ik al aan mooie projecten mogen werken. Zo deed ik het website- en social media beheer voor de binnenstad van Apeldoorn, schreef persberichten en nieuwsbrieven en leerde nieuwe mensen kennen. Dit was een mooie opdracht die in de periode viel dat ook het Glazen Huis van 3FM in Apeldoorn stond dus het was gekkenhuis! Maar zo ontzettend mooi en dankbaar dat ik daar een mee heb mogen werken. Verder mocht ik voor de schouwburg  in Apeldoorn meewerken aan een leuk project, SHOW Apeldoorn. Hier schreef ik ook diverse blogs over. Wil je deze teruglezen? Dat kan hier:  Voorronde 1, voorronde 2, voorronde 3, coachingsdag, Generale repetitie en voorstelling.

Maar ook voor de nieuwe theaterbrochure heb ik de teksten geschreven!

eigen bedrijfeigen bedrijf

Logo SandraEvers.nl

Pas in april liet ik het logo ontwerpen voor SandraEvers.nl. Dit was voor mij een bewuste keuze om daar iets langer mee te wachten. Je kunt er wat van vinden, dat mag, sommigen willen direct hun logo en visitekaartjes klaar hebben zodat ze ermee kunnen strooien. Ik kon het op zich prima redden zonder visitekaartjes en wanneer men er om vroeg zei ik altijd dat je me uiteraard, hoe kan het ook anders, op social media kan vinden. Een logo vond ik daarentegen wel een gemis. Dus in April kwam ik terecht bij Ilona van Mediachick.  De blog over het logo kun je hier  terug lezen.

eigen bedrijf

Voordelen en nadelen van een eigen bedrijf

Het ondernemerschap, zzp-er zijn of freelancer, heeft veel voordelen maar natuurlijk ook nadelen. De grootste voordelen zijn, dat ik eigen baas ben, mijn eigen tijd indeel, onder schooltijden kan werken of de avonduren. Verder mag ik alle beslissingen nemen, ik hoef geen verantwoording af te leggen en ben eindbaas over mijn eigen dienst. Ik kan werken waar- en wanneer ik wil, aan de keukentafel of buiten de deur. Dat laatste zou ik graag wat vaker willen doen. In een koffietentje, met goede koffie en een lekkere lunch.. (wie wil dat nu niet?) Naast de voordelen kan ik uiteraard ook wat nadelen van het ondernemerschap noemen. De uren die ik werk zijn veel meer dan wanneer ik in loondienst zou werken. Je bent altijd met je werk bezig maar dat is niet erg, daar kies je voor en dat weet je van te voren. Nadeel is ook het onregelmatige inkomen wat je af en toe hebt. Of wanneer je ziek bent, dan komt er natuurlijk niets binnen. Gelukkig is dat in mijn geval niet echt heel erg, want het enige wat ik nodig heb is een laptop en deze kan ik heel goed bedienen vanaf de bank of het bed. 🙂 Gelukkig ben ik het afgelopen jaar niet echt heel erg ziek geweest. (Klopt af)

Toekomstplannen

Nieuw jaar, nieuwe kansen. In januari ben ik begonnen met vloggen. Ik weet tot op de dag van vandaag niet of het echt iets voor mij is. Wel liggen de scripts klaar voor het maken van informatieve video’s. Dat vind ik toch anders, camera aan en je verhaal vertellen. In een vlog neem je toch iedereen mee in je dagelijks leven, je gezin, je werkzaamheden. Na onze vakantie ga ik het maken van informatieve video’s oppakken, voor SandraEvers.nl maar ook voor een opdrachtgever. Spannend! Stay tuned en benieuwd naar de vlogs? Die kun je hier terugkijken.

Verder ben ik mij aan het verdiepen in het social media gebruik onder kinderen. Hoeveel weten wij als ouders daar nu eigenlijk van? Wat zijn de gevaren, welke gewenste of ongewenste situaties kun je tegenkomen. Zoals cyberpesten, privacy of het delen van foto’s of filmpjes. Hoe ga je daar als kind en als ouder mee om. En hoe zorg je er samen voor dat je kinderen veilig met social media omgaan? Onderwerpen waar ik graag mee aan de slag wil. Ben jij een ouder? Zit jouw kind op social media? Wat zou je graag willen weten over dit onderwerp, social media en kinderen? Ik ben benieuwd, laat gerust een reactie achter in de comments.

De komende tijd staat in het teken van vakantie vieren, blogs schrijven voor SandraEvers.nl, website bijwerken, lopende opdrachten en mijn eigen social media beheer. Ik doe het dan wel voor andere bedrijven doen, mijn eigen social media beheer schiet er nog wel eens bij in…..

Op naar een mooi, tweede jaar SandraEvers.nl!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.