Gezellig samen kleuren met deze kleurplaten van kerst

Gezellig samen kleuren met deze kleurplaten van kerst


De maand december en de feestdagen zijn altijd super gezellig. Lichtjes in huis, lekker binnen spelen, knutselen of kleuren. Kleuren vinden wij (mijn kinderen en ik ) heel erg leuk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het nu al een tijdje niet meer heb gedaan maar ik heb van de Sint mooie nieuwe Stabilo stiften gekregen dus die ga ik maar snel gebruiken! Vandaag heb ik wat leuke kerst kleurplaten voor je opgezocht dus de perfecte gelegenheid om mijn kleurtjes ook weer tevoorschijn te halen. 

Wist je dat kleurplaten inkleuren ook een doel heeft? Kleuren is goed voor de motoriek, creativiteit en concentratie. Verder ontwikkelt het kind een steeds betere pengreep. Het is goed om je kind te stimuleren kleurplaten in te kleuren. Dit kun je doen door verschillende materialen voor de kleurplaat aan te bieden, zoals potloden, stiften, waskrijt en verf. De meeste kinderen vinden het leuk als je zelf gezellig mee kleurt en wanneer de kleurplaat af is krijgt deze natuurlijk een mooi plaatsje in de woonkamer. Ik heb voor wat leuke kleurplaten over de Kerst uitgezocht, klik je op de kleurplaat dan kom je op desbetreffende website en kun je de kleurplaat uitprinten.

Kerstverhaal

Als ik aan Kerst denk dan denk ik aan het kerstverhaal, de geboorte van Jezus. Ik vind het belangrijk dat onze kinderen wel weten wat de betekenis van Kerst is. Aan de hand van deze kleurplaten kun je gezellig samen kleuren en direct het kerstverhaal vertellen.

kerstkleurplaat
kerstkleurplaat

Maar bij Kerst hoort natuurlijk ook de kerstboom en mooie kaarsen.

kerst kleurplaat
kerst kleurplaten

Of de kerstman.

kerst kleurplaat
kerstkleurplaat kerstman
kerst kleurplaten

De Mandela kleurplaten zijn mijn favoriet. Deze heb je uiteraard ook in kerstsfeer.

kerstklok kleurplaat

Op Google is er een ruime keus aan kerstkleurplaten. Hierbij heb ik het wat makkelijker voor je gemaakt :). Ik zou zeggen pak de stiften, krijtjes of potloden er maar bij en ga gezellig met je kind kleuren. Kaarsje aan, iets lekkers erbij en je zit helemaal in de kerstsfeer! Veel plezier!

Bron 1  Bron 2 Bron 3 Bron 4

Lees ook: 5 situaties met kinderen die mij (extra) grijze haren bezorgen

Aan de slag met social media en kinderen

4 gedachten over “Gezellig samen kleuren met deze kleurplaten van kerst

  1. wat leuk en gezellig samen kleuren al die kleurplaten voor de kerst ik denk dat ik er ook een paar ga uitprinten voor de kleinkinderen die komen met de kerst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.