Coachingsdag SHOW Apeldoorn

Coachingsdag SHOW Apeldoorn

Zaterdag 24 november werd er een coachingsdag georganiseerd voor de deelnemers van SHOW Apeldoorn in de Gigant. De dag werd goed gestart met een warming-up (Wake up ball) van danscoach Chantal van Introdans.

Hoewel iedereen dacht lekker veilig op z’n stoel te zitten mocht men toch na enkele minuten het podium betreden. Er werd een heuse choreografie aangeleerd. Wat begon met wat gelach en gekkigheid werd dan ook al snel door iedereen zeer serieus opgepakt. Het enthousiasme spatte er aan alle kanten vanaf! Zelfs de mannen van het Matrozenkoor deden fanatiek mee. Deze opwarming werd tevens subtiel verpakt in een kennismaking met elkaar.

Na een heerlijke en goed verzorgde lunch was het tijd voor de verschillende workshops per discipline. Verspreidt door Gigant gingen de deelnemers aan de slag.

coachingsdag 2018

Daniel en Dion volgde een workshop, zang, piano en gitaar bij muziekleraar- en zangcoach Ben van Essen. Hij gaat met de nummers van de voorstelling aan de slag, schaaft ze bij en werkt samen met de jongens aan hun performance. 

Nils Westerhoff, zangcoach, mag met Naoca en Ymke aan het werk. Met de meiden oefent hij de nummers die in het script staan. Ze gaan lekker aan de gang, repeteren goed en hier en daar wordt er wat bijgeschaafd. Beide dames willen ook graag werken aan podiumpresentatie.

Het Matrozenkoor gaat het eerste uur druk aan de slag met Fanuel Coenraad. Het enthousiaste, tikkeltje eigenwijze en lollige matrozenkoor heeft als taak om te leren focussen. Tevens moeten ze goed kunnen aanvoelen wanneer er een gedeelte van het koor stil moet zijn tijdens het lied. Fanuel heet daar een mooie oefening voor en het gaat de matrozen goed af.

De dames van Diva Power hebben het eerste uurtje zangles en daarna neemt Kim, tevens de regisseuse van de voorstelling, het over. Kim richt zich samen met de dames op een stukje podiumpresentatie. De opdracht die ze krijgen lijkt eenvoudig maar toch ook pittig. De dames doen het uitstekend, leven zich helemaal in en ontpoppen zich als ware actrices. Het is mooi om te zien hoe de creativiteit loskomt.

Sabine, Iris en Sofie zijn in de danszaal met danscoach Chantal aan het oefenen. Ze nemen het stuk door wat ze op 28 december gaan opvoeren. Chantal is enthousiast, objectief maar ook streng. Toch pakken de meisjes het heel goed op. Iris en Sofie leren hoe ze de bewegingen veel groter- en af moeten maken. Na deze tip ziet het er meteen veel beter uit. Sabine is,ondanks haar verkoudheid, lekker aan het oefenen met Chantal. Zo verkouden, maar wat een doorzettingsvermogen!

Als afsluiting van de dag komt iedereen nog een keer bij elkaar in de Popzaal voor een afsluitende ‘teamspirit’ sessie, in de vorm van een Djembé workshop. Ik ben verrast hoe de leider van de workshop ruim 30 mensen binnen 5 minuten met de djembés en koeienbellen in een gelijk ritme krijgt. Oké, het zijn natuurlijk niet voor niets muzikale mensen dus dat kan ook niet anders. Deze workshop zal er zeker voor gezorgd hebben dat er een teamspirit is ontstaan tussen de deelnemers. Het kan dan ook niet anders dat het een prachtige voorstelling gaat worden op 28 december aanstaande in Orpheus. 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.