Balans in moederschap en ondernemen en een hoop geblaba

Balans in moederschap en ondernemen en een hoop geblaba

Ja hoor, daar gaan we weer.. Het onderwerp blijft terug komen. Een onderwerp waar wij moeders toch af en toe mee blijven struggelen. Hoe houd ik alle 10 ballen in de lucht? Vliegend, rennend, van school naar opvang, vergadering en netwerkborrel. Hoe dan? Ik schreef er al eerder over en vandaag vertel ik wat ik ervan vind en hoe ik al die 10 ballen in de lucht houd. Want dat doe ik namelijk niet.

10 ballen hoog houden?

Ik houd ze niet hoog, ik duw ze lekker omlaag, althans dat probeer ik en het is af en toe wel een weg zoeken maar het gaat best. In deze blog vertel ik trouwens hoe ik bepaalde dingen aanpak en vroeg ik mijzelf af wat een balans is tussen moederschap en ondernemerschap. Nu zijn we alweer een tijdje verder en het gaat best oké. Die 10 ballen heb ik losgelaten en kletteren lekker met z’n allen op de grond en stuiteren laag door het huis. Zou je ook eens moeten proberen, creëert meteen een stuk meer rust.

Planning geeft rust

Alle afspraken, mailtjes, bijzonderheden wat betreft school zet ik direct in mijn telefoon en agenda. Yes, ik werk met dubbele agenda’s. Want 1, ik vind dat gewoon prettig en twee in mijn telefoon krijg ik ook nog eens een extra melding dat er iets staat te gebeuren? Lastig? Nee, vind ik niet. Anderen zullen er misschien helemaal dol van worden. Het geeft mij rust.

balans moeder

Hulp in huis

Vorige week poste ik het al op Instagram, dat ik blij ben met een huishoudelijke hulp. Zo kwam ik op het idee om deze blog te schrijven. Want dat is onder andere een gedeelte van mijn balans tussen het moederschap, ondernemen en huishouden… Ik ben geen poetsmiep, heb een hekel aan de badkamer schoonmaken, strijk niet en lap geen ramen. Allemaal taken waarvan ik denk, “ik kan mijn tijd véééél beter besteden.” Ik heb het lang zelf gedaan hoor, maar iedere keer was het weer een gechagerijn, gemopper en het “ik moet ook alles doen in dit huis”. Al is dit laatste nog steeds wel een beetje het geval, want met een partner die meer dan 40 uur werkt, of de 80 uur in de week ook regelmatig aantikt, komt er nog veel op mijn schouders terecht. Anyways, een hulp in de huishouding is een ware verademing. Ze poetst, neemt de strijk mee naar huis en ziet de extra dingen. Ik raad het iedereen aan! Geen gezeik meer in weekenden over wat er allemaal in huis gedaan moet worden. Tuurlijk maak ik wel wat schoon. Op maandagochtend ga ik meestal even door het huis, ruim op, haal een doekje door de wc, stofzuig en heb opeens zin om de bank aan de kant te schuiven en de boel te dweilen.

balans moeder

Perfecte combinatie balans, moederschap en een hoop geblabla

Nu moet ik eerlijk toegeven dat de perfecte combinatie tussen balans, moederschap en ondernemen gewoon niet bestaat. Het is een hoop geblabla maar ik ben wel van mening dat je het jezelf gemakkelijker kunt maken. Door niet van alles zelf te willen doen, duw die ballen lekker de grond maar probeer wel een goede planning voor jezelf te maken. Zodat het net allemaal wat soepeler verloopt.

Houd jij de ballen hoog of lekker laag?

Eén gedachte over “ Balans in moederschap en ondernemen en een hoop geblaba

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.