Dit zijn de social media trends voor 2020

Dit zijn de social media trends voor 2020

Social media land blijft zich ontwikkelen. En ook in 2020 zijn er weer nieuwe trends en updates die worden doorgevoerd. Dit zijn de social media trends voor 2020.

Korte muziekvideo’s

Ga TikTok gebruiken! TikTok is de bekende muziekapp die voornamelijk gebruikt wordt door jongeren. Het is een app waar je korte muziekvideo’s (15 seconden) mee kunt maken. Je kunt hier heel creatief mee zijn en verschillende effecten in toepassen. Niet alleen jongeren gebruiken de app ook steeds meer bedrijven beginnen dit socialmedia-kanaal te ontdekken. Super gaaf om unieke content mee te creëren.

Instagram

Heb je al gezien dat Instagram de likes verbergt? Het gaat er niet meer om dat je zoveel mogelijk likes op jouw posts moet krijgen. Het gaat erom dat je waardevolle en spontane content maakt. Wees uniek en post regelmatig content waar je jouw doelgroep mee verrast.

Instagram Reels

Instagram reels heeft veel weg van TikTok. Het is een bewerkingstool te vinden tussen de Boomerang en Superzoom functie. Je kunt er korte video’s mee creëren. Je kunt spelen met muziek en toffe effecten en elementen maken. Leef je uit en maak op deze manier creatieve en originele content. Maar…. nu niet meteen enthousiast worden, want de functie wordt nog getest in Brazilië. Facebook is wel van plan om Reels na de testfase naar andere landen te brengen, maar wanneer is nog onbekend.

Hashtags volgen op LinkedIn

Op LinkedIn kun je #hashtags toevoegen aan je bedrijfspagina. Als er ergens op LinkedIn een bericht is geplaatst met die hashtag dan krijg je een melding. Zo kan je er als bedrijf op reageren. Deze manier zorgt ervoor dat makkelijk interactie aan kunt gaan met mensen uit jouw doelgroep en je blijft op de hoogte over onderwerpen die in jouw branche spelen. Je kan drie hashtags toevoegen aan je bedrijfspagina.

Facebookgroepen

Facebook is niet meer wat het is geweest, maar helemaal dood is Facebook niet. Richt je dit jaar op Facebookgroepen, deze zijn juist volop in leven en daar kan je als bedrijf goed op inspelen. Je kunt overwegen om als bedrijf een Facebookgroep te starten voor jouw doelgroep. Of wacht even af totdat mijn volgende blog online komt over online platformen…

Waar ga jij dit jaar mee aan de slag?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.