Aan de slag met social media en kinderen

Aan de slag met social media en kinderen

Sinds de start van mijn bedrijf roep ik al dat ik ‘iets’ met kinderen en social media wil doen. Social media is zo’n groot begrip en ik heb het idee dat er nog steeds vragen zijn betreffende het gebruik van social media. Zowel vragen van ouders, maar ook van kinderen.

Social media en kinderen

Kijk bijvoorbeeld naar mijn dochter. Helemaal dol op de app TikTok. (Later komt daar een uitgebreide blog over.) TikTok is een social media app waarmee je video’s kunt maken en deze is vooral razend populair onder jongeren. De meeste gebruikers zijn onder de 20 jaar. Toch beginnen ook steeds meer ouderen (en bedrijven) de app te ontdekken. Ik kom hier in aparte blog op terug. Mijn dochter gebruikt dagelijks en met veel plezier de app. Wat mij een beetje stoort is het feit dat ik haar alleen hoor over het aantal likes. “Mam, deze video staat er net op en kijk eens, ik heb al 100 likes!” Ik noem maar een zijstraat. Altijd en eeuwig die aantal likes. Hoe vaak ik ook zeg dat dat niet het belangrijkste is….. dan kijkt ze mij glazig aan en hoor ik haar denken dat ik hartstikke gek ben. Toch vind ik dit best wel zorgelijk.

Concreet idee

Op een ochtend werd ik wakker en ik weet niet wat mij getriggerd heeft, misschien iets wat ik gezien of gelezen heb, maar ik ga vanaf nu dit onderwerp verder uitdiepen. Er is best het één ander te vinden over social media en kinderen op het Internet. Maar is dit genoeg voor ouders? Ik vind het zelf prettig om te lezen hoe de verschillende social media kanalen in elkaar zitten en wat de gevaren bijvoorbeeld zijn voor kinderen. Ik was al enthousiast begonnen met het schrijven van blogs over deze onderwerpen…….

“Mam, ik wil ook Instagram”

Wat te doen als je kind online gepest wordt

“Mam, ik wil een eigen YouTube kanaal”

Dus heel stiekem was er al een klein beginnetje gemaakt, maar ik wil meer. Ouders en kinderen aan het woord laten, hoe kijken zij tegen bepaalde zaken aan. Ik wil ook spreken op scholen, oké, deze is misschien een beetje ver van mijn bed show, want spreken voor groepen vind ik doodeng. Is toch gek met mijn achtergrond als pedagogische medewerker en recreatieleidster. Toen stond ik namelijke regelmatig voor groepen kinderen te praten en activiteiten uit te leggen. Ook zou ik heel graag iets van lespakketten voor basisscholen willen ontwikkelen en ik zit te broeden op een soort van survivalgids voor ouders, video’s, podcast? Hoe gaaf zal dat zijn? Mijn brein draait overuren… vandaag heb ik dan ook een concreet plan gemaakt. Ik ga beginnen met het verzamelen van heel veel informatie en deze omzetten tot informatieve blogs. Daarna zal stap voor stap de rest gaan komen.

Social media en kinderen

Wat kun je gaan lezen op SandraEvers.nl?

Het concrete idee ligt er dus, social media en kinderen; een informatiebron voor ouders en kinderen. Op SandraEvers.nl ga ik blogs schrijven over het social media gebruik bij kinderen. Informatie over verschillende kanalen, gevaren, privacy, tips enzovoort enzovoort. Ik heb er zin in en met het schrijven van deze blog is het begonnen! Vanaf nu komt er elke vrijdag een blog over social media en kinderen online.

Nu is mijn vraag aan jou: wat zou je graag willen weten over het onderwerp; social media en kinderen?

Eén gedachte over “ Aan de slag met social media en kinderen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.