Thuiswerken; De #coronathuiswerktag!

Thuiswerken; De #coronathuiswerktag!

Thuiswerken doen wij massaal in deze gekke periode. De één vindt het heerlijk de ander kan er niet echt een ritme in vinden. Er zijn al heel wat artikelen en blogs geschreven over hoe je het beste optimaal thuis kunt werken, tips voor thuiswerken met kinderen of hoe je je dag kunt inplannen. Ik had in eerste instantie ook zo’n blog in gedachten, maar heb er de #coronathuiswerktag van gemaakt. Een artikel met vragen over thuiswerken.

Wat voor werk doe je vanuit huis?

Ik werk als marketing medewerker bij de De Kabath Vastgoedbeheer. Wanneer een pand voor een langere tijd leeg komt te staan kan tijdelijke verhuur een optie zijn. Wij (of in iedere geval mijn collega’s) regelen alles op dit gebied. Ik houd mij op de achtergrond bezig met de websites van verschillende panden die wij in beheer hebben, het sociale media en alle andere marketing gerichte taken. Voor dit werk heb ik alleen een laptop en goede wifi nodig, dus ik kan in principe overal werken.

Verder heb ik nog mijn eigen bedrijf, SandraEvers.nl, de werkzaamheden daarvoor doe ik al vanaf de start van het bedrijf vanuit huis.

Hoe ziet jouw thuiswerkplek er momenteel uit?

Ik heb twee plekken waar ik werk. Aan de keukentafel en op zolder heb ik nog een plek gecreëerd waar ik regelmatig werk. Wanneer ik aan het werk ben dan kan het wel chaotisch zijn met papieren, etui en koffiebekers om mij heen. Maar aan het eind van de dag ruim ik altijd alles netjes op.

Hoe houd je de planning bij?

Op de dagen dat ik werk voor De Kabath start ik de ochtend met een to do-lijstje. Soms maak ik al een to do aan het eind van de vorige werkdag voor de nieuwe werkdag. Ik heb in mijn hoofd zitten hoeveel tijd ik ergens mee bezig wil zijn al komt dat niet helemaal altijd zo uit. Het verzinnen van berichten en het zoeken van bijpassende foto’s voor meerdere social media kanalen vergt best veel tijd. Afgewerkte taken worden dik doorgestreept met een marker 🙂 Tussen 12:00 en 13:00 lunch ik altijd samen met mijn zoon.

Moet thuiswerk combineren met thuisonderwijs?

Yes en dat was eerst even zoeken, omdat onze zoon ook mijn laptop moet gebruiken. Dan hebben we nog een tienerdochter rondlopen die ook een computer nodig heeft dus het was even zoeken. Uiteindelijk gaat Kriste elke dag met Gerard mee naar kantoor en doet daar haar ‘huiswerk’ en Juste blijft bij mij. Dat is dus een hele goede oplossing, want zo zitten wij ook niet 24/7 op elkaars lip.

Hoe combineer je thuiswerken met je gezin?

Zoals hierboven al beschreven: de puber gaat met Gerard mee naar kantoor en Juste blijft thuis bij mij. Dit is redelijk te combineren. Ach, soms hebben we allemaal onze offdays en moeten we roeien met de riemen die we hebben.

Op welke manier start je je werkdag?

Om 9;00 uur start ik de dag met een kop koffie en het maken van een todo lijstje, de social media kanalen worden gecheckt en ik kijk of de berichten die ik had ingepland goed zijn gepost. Om 10:00 uur komt Juste bij mij zitten om zijn ‘huiswerk’ te maken, er moet tussendoor een instructievideo gekeken worden en elke dag moet ik een dictee bij hem afnemen. Zo werken we door tot aan de lunch en is het begin van de dag alweer voorbij!

thuiswerken

Wat eet je het liefst tijdens de lunch?

Het liefst eet ik drie maiswafels met een plakje kipfilet, gekookt eitje, plakjes avocado en een beetje paprikapoeder….mmmmmmm…..

Mis je de praatjes bij de koffieautomaat met collega’s?

Ja, die mis ik ontzettend! voordat ik bij dit bedrijf kwam werken werkte ik ook altijd thuis. Ik vond het heerlijk om weer naar een kantoor te kunnen en collega’s om me heen te hebben. Samen lunchen en gezellig kletsen..

Kijk je er naar uit om weer op kantoor te werken of bevalt het thuiswerken je wel?

Ik kijk er heel erg naar uit om weer op kantoor te werken. Inmiddels zijn we ook met ons bedrijf van Velp naar Apeldoorn verhuisd. Dus ik heb zin om op de fiets te springen en naar kantoor te fietsen.

Dit was hem dan, de #coronathuiswerktag. Wil je hem overnemen? Dat mag uiteraard vermeld er dan wel even mijn naam bij 😉

Zoveel mogelijk thuiswerken, één van de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Ben jij ook thuis aan het werk?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.