Positief het nieuwe jaar in!

Positief het nieuwe jaar in!

Gelukkig nieuwjaar! 2021 is begonnen, laten we 2020 heel snel achter ons laten, een jaar wat de boeken in gaat. 2021 beginnen we (ik) dan ook positief. Hoe? Dat vertel ik in deze blog.

Ik ben niet altijd positief, probeer dat ook zeker wel te zijn, maar met wat er om mij heen gebeurt, zowel in de privésituatie als het hele corona gedoe is het af en toe moeilijk om positief te blijven of te denken. Natuurlijk iedereen heeft zo zijn ups and downs daarom heb ik voor mezelf bedacht; 2021 ga ik anders beginnen, ik wil niet meer altijd negatief blijven en teveel nadenken over hoe het was of hoe het gaat worden. Het voor mijzelf opschrijven bekrachtigd het om, wanneer ik weer in een dip beland, mijzelf te dwingen om dit terug te lezen. Met de intentie om weer terug te komen in die positieve flow.

Tips om positief te worden

Ik heb natuurlijk weer heel Internet doorgelezen om de positivieti mijn lichaam in te laten vloeien.. Ik wil namelijk dat het mogelijk is om ook onder verdrietige omstandigheden positieft te blijven. De volgende manieren heb ik bedacht om positief te worden en te blijven

1. Ik stop met mijzelf te vergelijken met anderen

Ik wil mijzelf niet meer vergelijken met anderen en vooral niet meer druk maken om wat anderen over mij denken. Punt.

2. Kijk op de wereld veranderen

Dus niet meer al het nieuws lezen. Zo weinig mogelijk negatief nieuws in ieder geval. Vaak worden nieuwsartikelen in de media behoorlijk opgeblazen. Minder nieuws kijken en lezen brengt dus ook minder negativiteit mee, dus blijven we positiever.

3. Genieten van de kleine dingen

De zon die schijnt, een fijne wandeling, een warm bad, netflix kijken, mijn koffiemoment in de ochtend. Tegenwoordig zijn het echt de kleine dingen waar je intens van kunt genieten en ik heb besloten dat ik dat meer ga doen.

4. Leef met de dag

Man, man, wat kan ik mij soms druk maken om gebeurtenissen die nog moeten komen. Ik wil dat niet meer. Ik ga met de dag leven en zie hoe het loopt.

5. Enthousiasme

Enthousiast zijn, zoveel mogelijk, want dan straal je positive energie uit. Straal je enthousiasme uit dan krijg je dat ook weer terug en blijven we met z’n allen positief.

Wat doe jij om positief te blijven? Of juist te worden?

2 gedachten over “Positief het nieuwe jaar in!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.