Aftellen geblazen, het veertigers dilemma

Aftellen geblazen, het veertigers dilemma

Het veertigers dilemma? Zo dramatisch is het niet hoor, maar toch lijkt het mij leuk, inspirerend voor anderen en interessant om een nieuwe blogreeks te starten over jawel, dames van veertig. “Jongedame, kom maar even voor de lens staan.” Ik kijk achter me, niemand. Oh, hij bedoelt mij. Moet ik nu blij zijn of wat? “Zo jong ben ik niet hoor, ik ben al 39!” Vol ongeloof kijkt hij mij aan. Ik weet niet of ik nu heel blij moet zijn of ontzettend hard moet gaan janken.

Het veertigers dilemma

De klok tikt rustig door, nog een aantal weken en dan word ik 40. Ik vind er wat van, enerzijds is veertig het nieuwe dertig toch? Anderzijds voel ik mij een, oude uitgezakte koe. Met een flubberbuik, putjes in de benen en zwabberende armen. En ja, daar baal ik van. Maar ja, dan zegt zo’n fotograaf ‘jongedame’. Dus mag ik concluderen dat ik er redelijk jong uit zie? Dank u, dank u.

Veertigers dilemma

Na je veertigste wordt het beter?

Het is een feit, de helft van je leven zit erop. Verschillende levensfasen heb je doostaan; van baby tot peuter, kleuter, basisschoolkind, puber, twintiger en dertiger. Van het kopen van een huis tot aan het krijgen van kinderen. Verschillende banen, carrière switches, ondernemerschap, vallen en weer opstaan, ellende, vreugde. Je kijkt niet meer op of om van bepaalde situaties waar je als twintiger dagenlang van wakker zou hebben gelegen. Dat puistje in je gezicht wordt niet meer bedekt met lagen foundation en de rimpels neem je op de koop toe en begin je wonderwel te accepteren. Maar of het beter wordt na je veertigste? Geen idee, we gaan het meemaken.

Veertigers dilemma

En wat ga ik doen aan dat veertigers dilemma?

Eigenlijk niets hoor, maar ik heb nog wel wat af te strepen op mijn bucketlist, daarover later meer. Natuurlijk denk ik wel na over bepaalde zaken. En ja, ook schiet het regelmatig door mijn hoofd of dit het nu allemaal is. Plus de rimpels die ik op de koop toe neem. Godzijdank heb ik nog geen grijze haren ontdekt. Toch wil ik mijzelf niet als een oude, grijze muis gaan gedragen. Kan jij je nog herinneren van vroeger dat je het echt oud vond wanneer je ouders veertig werden? Ik ga mij daar zeker niet naar gedragen al zullen sommige personen in dit huishouden het af en toe anders ervaren. Ja, mag ik ook eens een lekker chillpak aan als ik de hele dag thuis zit en een dagje make-uploos zijn omdat dat goed is voor je huid? Dat zal iemand van 25 ook vast en zeker doen. Ik zal nooit vergeten dat mijn dochter tegen haar dansleraar zei dat ik een hippe moeder ben. 🙂 En er zijn genoeg hippe moeders van een jaar of 40. Wat dacht je van Fajah Laurens, ook zij is veertig geworden dit jaar. Quinty Trustfull, 47. Of Jennifer Lopez, deze vrouw is al 51. Vrouwen om een voorbeeld aan te nemen, dacht ik zo. Ik zal in mijn handjes knijpen als ik er op die leeftijd nog zo uit mag zien. Dat is wel een kwestie van blijven sporten, gezond eten en een goede uiterlijke verzorging.

Aftellen

Inderdaad aftellen, een maandje of twee nog. Ik neem je mee, want ben onderhand wel klaar met al die mamabloggers, ‘uitwasbare luier blogs’ of ‘de leukste tips voor de meivakantie met je kids.’ Waar zijn de inspirerende blogs over en/of de veertigers? Check, laten we samen dit avontuur aangaan. Hatsiekidee!

3 gedachten over “Aftellen geblazen, het veertigers dilemma

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.