Jeugdsentiment: Back to the 90’s! (die stiekem geweldig waren!)

Jeugdsentiment: Back to the 90’s! (die stiekem geweldig waren!)


De jaren 90. Super tijd, met Happy Hardcore, Spice Girls en cassettebandjes. Tegenwoordig hoor ik dat radiostations terug gaan naar de jaren 90 met samengestelde lijsten. Super leuk om te luisteren En voor de corona periode werden er regelmatig party’s en festivals georganiseerd die Back to the 90’s gingen. Jeugdsentiment. Heerlijk. In deze blog vertel ik mijn favorieten uit de jaren 90!

Happy Hardcore

Happy Hardcore werd geïntroduceerd. Bekende acts van de Happy Hardcore waren Charly Lownoise & Mental Theo, DJ Paul Elstak, Party Animals, Nakatomi, Critical Mass en Dune. Wie kent ze niet? Wow, met die muziek hebben we heel wat leuke feestjes gehad.

Back to the 90's Jeugdsentiment

Andere populaire muziek van die tijd

Captain Jack, Venga boys, Spice Girls, Two unlimited, De Backstreet Boys, Britney Spears, Christina Aguilera, *NSYNC, en we kunnen nog wel even doorgaan. Oh en de danspasjes! Altijd met vriendinnen danspasjes oefenen. HILARISCH! Ik was echt mega fan van The Backstreet Boys, mijn hele kamer hing vol met posters. Good old times..

Series

Mijn favoriete series waren toch wel Beverly hills 90210 met Shannen Doherty en Luke Perry. Maar ook volgde ik Melrose Place en Heartbreak High. (Tip van flip, Heartbreak High is nu op Netflix!) Verder keek ik Alf en Rosanne. Vraag je mij welke serie ze aan Netflix moeten toevoegen dan zeg ik volmondig Beverly Hills! Samen met mijn besty, plakten we boekjes vol met plaatjes van Beverly Hills, maar ook plaatjes van de Backstreet boys ontbraken niet. Natuurlijk knipten we deze uit de Hitkrant of de Break Out.

Opblaasbare stoelen en meer

In de jaren 90 waren de opblaasbare stoelen populair. Maar je had ook rugzakjes en kussentjes. Zelf heb ik dit spul eigenlijk nooit gehad. Ik kan mij herinneren dat een vriendinnetje wel zo’n stoel had en ik vond het in ieder geval mega leuk.

Tattooketting

De tattooketting, deze heb ik veel gedragen. Met bijpassend armbandje natuurlijk, haha. En wat zag ik laatst op internet voorbij komen? Juist ja, de tattooketting. Weer helemaal terug van weggeweest.

Amazon.com: Mega Pack Slap Bracelets Colorful Slap Wrist Bands Birthday  Valentine's Day Holiday Party Favors Supplies with Hearts & Animal Print  One Size Fits All For Kids and Adults … (100): Clothing

Slap bracelets of klikarmbandjes

De klikarmbandjes. Wat deden ze soms pijn als je ze om je arm “sloeg”. Ze waren er in alle soorten en kleuren. Iedereen had deze armbandjes maar je kreeg er wel uitslag van. Of ze zaten te strak om je arm of je kon niet tegen het materiaal. Hoe dan ook, populair waren ze wel. 

Pocketline Swing

Ik kocht mijn eerste telefoon, de Pocketline Swing in de kleur blauw. Wat voelde ik me stoer met dat blauwe apparaat. Al moest je wel de antenne uitschuiven om een beetje bereik te hebben. Hilarisch toch? Een telefoon met antenne, dat kun je je nu toch niet meer voorstellen?

Ik kan nog wel even doorgaan. Vergeet bijvoorbeeld niet de Mag schoenen (die met dat groene labeltje), Tamagotchi, schoenen met plateau zolen, gabbers (met de aussies) en de heupkettingen.

 

De 90’s, wat een toptijd was het eigenlijk. Wie herkent dit ook van de 90’s? Of misschien zijn er nog andere dingen die typisch jaren 90 zijn. Let me know!

11 gedachten over “Jeugdsentiment: Back to the 90’s! (die stiekem geweldig waren!)

  1. Haha wat leuk om te lezen dit. Ik stam uit de begin jaren 80, dus midden in mn pubertijd in de 90s. Was dus van de trainingspakgeneratie. Wat dacht je bijvoorbeeld van snake op je nokia. Gameboyen, de eerste disman die oversloeg als je over n hobbeltje fietste. 90s rule!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.