Veertigers; het leven begint bij je veertigste?

Veertigers; het leven begint bij je veertigste?

Maar wat begint er dan? Je veertigste verjaardag komt dichtbij, je bent jarig en de dag is voorbij. Nu ben je veertig. Wat is er anders? Nou, kom maar op met dat wilde leven. Het leven begint bij je veertigste, zeggen ze…

Zeeman: Alles voor een griezelig Halloween

Heb je alles bereikt nu je veertig bent? Je huis, je carrière? En hoe zit het met je lichaam en andere lichamelijke activiteiten. Je kunt misschien niet meer zo goed tegen drank dan toen je jonger was. Hoe komt dat eigenlijk? En een feestje? Ook daar moet je vaak een paar dagen van bijkomen. Hoezo begint het leven pas bij je veertigste? Het lijkt lichamelijk alleen maar zwaarder te worden. Alhoewel? Mannen gaan opeens een motor kopen en vrouwen willen zowat iedere avond op stap. Noemen ze dat een midlifecrisis? 🙂

Veertigers

Geluk neemt toe na je veertigste

Onderzoekers hebben twee groepen jarenlang gevolgd. Een groep van het laatste jaar middelbare school en een groep universiteitsstudenten uit het laatste jaar. De eerste groep werd gevolgd van 18 tot 43 jaar en de universiteitsstudenten van 23 tot 37 jaar. Uit het onderzoek kwam naar voren dat het geluksgevoel met de jaren toenam. Mensen tussen de 18 en 30 jaar worden steeds gelukkiger en veertigers zaten beter in hun vel dan 18-jarigen. Ik snap dat wel, als je 18 bent, denk je een hoop te weten maar eigenlijk ben je zo onzeker als de pest. Vaak gieren de hormonen door je lijf en eigenlijk moet je nog heel veel leren over werken en het leven. Met de jaren wordt je wijzer, je verandert en leert omgaan met bepaalde situaties. Al kan ik mij ook voorstellen dat veertigers juist ongelukkiger worden omdat ze in een sleur zitten. Al jaren dezelfde baan, huis, dagen zijn hetzelfde, al die rekeningen die je moet betalen, zorgen over je kinderen, enzovoort.

Heb jij bereikt waar je vroeger over droomde? Waar heb je spijt van of wat valt er nog te leren? Het leven stopt niet als je veertig bent er valt nog genoeg de dromen en te bereiken. En vaak is dit ook goed te realiseren. Je bent nooit te oud om te leren.

Veertigers zijn meer ontspannen

Je hebt natuurlijk al een half leven achter je liggen. Vol met uitdagingen, kansen en veel leermomenten. Dus waarschijnlijk maak jij je ook minder druk over bepaalde zaken. Veertigers zijn veel meer ontspannen en staan relaxed in het leven. Dit komt voornamelijk doordat je je eigen persoonlijkheid en status beter kan accepteren.

Zit jij nu lekkerder in je vel dan toen je 18 was?

6 gedachten over “Veertigers; het leven begint bij je veertigste?

  1. Ik ben in augustus 40 geworden. Voel geen verschil en het deed ook geen pijn😜.
    Het klopt wel dat je met de jaren steeds rustiger/beter in het leven staat. Levenservaring zou mijn moeder zeggen. En nog steeds leer je van je fouten of je nou 18, 40 of 80 bent. Mijn opa zei altijd:”Je bent zo oud als je je voelt” en hij voelde zich geestelijk nog regelmatig een puber😉. Dus leeftijd is wat dat betreft maar een getal.
    Gr Cristel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.