6 tips om de laatste weken te knallen met Instagram

6 tips om de laatste weken te knallen met Instagram

Nog een paar weken en dan sluiten we weer een bijzonder jaar af. Aftellen dus! Wil je nog even knallen met je Instagram? Dan kun je deze laatste periode daar goed voor benutten. In deze blog geef ik je 6 tips. 

1. Contentkalender

Een contentkalender is een musthave voor een goede Instagram strategie. 
Een contentkalender is een overzichtelijke verzameling van verschillende soorten content of thema’s, die binnen een bepaalde periode op social media gepost kunnen worden. Je zet er in wat en wanneer je iets gaat posten. Dit werkt lekker overzichtelijk.

2. Kortingscode

Beloon je trouwe volgers voor hun loyaliteit. Met de feestdagen kun je een kortingscode promoten voor in je webshop of voor je diensten. Vraag je volgers of ze deze code ook willen delen. 

3. Maak videocontent

Maak wat (extra) video’s in kerstthema. Een leuke manier om nieuwe producten op Instagram te tonen uit je webshop of het promoten van je kortingscode. Volgers zijn dol op videocontent!

4. Eigen hashtag creëren  

Tijdens de feestdagen zijn er genoeg hashtags. De kunst is om de hashtags op Instagram te gebruiken die niet veel voorkomen. Of nog beter, maak er zelf één. Zo kunnen consumenten/volgers zien wat er over jouw bedrijf gepost wordt. Creëer een special feestdagenhashtag en gebruik deze alleen tijdens de feestdagen.

5. Samenwerken met bloggers of influencers

Zet influencers of bloggers in om jouw producten via Instagram te promoten. Koppel desnoods daar ook weer een korting aan.

6. Shopping koppelen aan Instagram

Via Instagram-shoppable kun je content publiceren. Dit geldt alleen voor webshops. Je moet hiervoor je Facebookpagina koppelen aan je Instagram zodat je een Instagram Business Account creëert. Je kunt vijf producten per afbeelding taggen en twintig producten per carrousel. Je volgers worden direct doorverwezen naar je shoppingpagina.


Heb jij nog meer tips om met je Instagram tijdens de feestdagen te knallen? Laat het mij weten bij de reacties!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.