Mallorcablog: Baai in Estellencs

Mallorcablog: Baai in Estellencs

Vandaag neem ik je mee naar één van de mooiste plekjes van Mallorca, niet iedereen kent dit toch wel bijzondere plekje. Gerard en ik bezochten dit stukje eiland voor het eerst tijdens onze eerste vakantie samen naar Mallorca. We boekten een Jeep Safari die ons bracht bij de mooiste plekjes van Mallorca, waaronder Cala d’Estellencs.

 Mallorca Cala d'Estellencs

Klein kiezelstrandje, kleine baai

Cala d’Estellencs, een kleine vallei met een zeer klein kiezelstrandje. Dit is een van de mooiste en rustige plekjes aan de westkust van Mallorca. Het strand is klein, maar vol karakter. Het is er erg rustig en absoluut niet toeristisch, de meeste mensen die de baai bezoeken, zijn locals. Verwacht geen wit zand, het is een rotsachtig strandje met een kleine inham van grind en kiezels. Wanneer je de zee in wilt is dit een behoorlijke opgave over de grote keien en stenen, waterschoenen zijn dan ook helemaal geen overbodige luxe. Heb je eenmaal de zee (door alle obstakels :)) bereikt, dan is het echt de moeite waard en kun je er heel mooi snorkelen. Het water is prachtig helder en de belangrijkste attractie van deze baai is dan ook de zee en de snorkelmogelijkheden.

Mallorca Cala d'Estellencs

Idyllisch barretje in de rotswand

In de rotswand is een idylisch barretje gemaakt met een terras wat uitzicht biedt op de zee. Je kunt er heerlijk zitten en genieten van het prachtige uitzicht. Ik ben echt verliefd geworden op dit mooie, verborgen plekje op Mallorca, Cala d’estellencs.

 

7 gedachten over “Mallorcablog: Baai in Estellencs

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.