Het wonderschone Sa Calobra in Mallorca

Het wonderschone Sa Calobra in Mallorca

Aan de noordkust van Mallorca vind je Sa Calobra, een toeristische trekpleister in Mallorca. Je kunt een dagtocht boeken naar dit plekje, maar deze is ook prima met de (huur) auto te bezoeken. Een idyllisch plekje is het zeker. Ik zal je vertellen waarom.

Laten we beginnen met de weg naar Sa Calobra. Dit is al een hele rit op zich en het moois start al tijdens de rit naar Sa Calobra. Zorg dat je tank vol is :), want wij hebben een keer anders meegemaakt..haha. Start de rit naar de baai, de Carretara de Sa Calobra ook wel de Sa Calobra Road genoemd. Een weg van 13 km lang die de enige verbinding vormt met het dorpje Port de Sa Calobra. Een weg met een wirwar aan bochten die dwars door de bergen lopen.

Sa Calobra Mallorca

Strand Sa Calobra

In Sa Calobra zij twee stranden. Het dorpje zelf beschikt over een klein strand en een stukje verder ligt Torrent de Pareis. Dit strand ligt wat afgelegen, maar is wonderschoon. Het is een toeristische trekpleister en één van de bekendste stranden van Mallorca. Houd er rekening mee dat het geen zandstrand is maar een kiezelstrand. Nou ja, noem het gerust keien. Waterschoenen gebruiken is ook hier geen overbodige luxe. (Check de blog van Estellencs)

Sa calobra Mallorca

Torrent de Pareis Kloof

Vanaf de grote parkeerplaats is het een behoorlijke wandeling naar het strand. Toch is het niet saai en heb je een prachtig uitzicht over de zee en rotsen. Uiteindelijk loop je door tunnels door de rotsen en kom je terecht bij de baai. Oftewel de Torrent de Pareis kloof. Deze baai ligt precies tussen twee rotsformaties in die een kloof vormen. Omdat het een geliefde plek is bij toeristen is de kans groot dat het er druk is. Toch zou ik je deze plek wel willen aanraden om te bezoeken omdat het simpelweg gewoon prachtig is.

4 gedachten over “Het wonderschone Sa Calobra in Mallorca

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.