Top 5 bezienswaardigheden van Mallorca

Top 5 bezienswaardigheden van Mallorca

Graag neem ik je weer mee naar mijn favo vakantie eiland Mallorca en vandaag deel ik een top 5 met (toeristische) bezienswaardigheden van Mallorca! Lees weer gezellig mee.

De vorige blogs

Hierbij nog even de andere blogs over Mallorca:

Allemaal gelezen? 🙂 Dan gaan we nu verder met de top 5 bezienswaardigheden van Mallorca

1. Palma de Mallorca

bezienswaardigheden

De hoofdstad van het eiland Mallorca, Palma, staat met recht op de eerste plek van de top 5. Palma heeft ontzettend veel bezienswaardigheden en in één dag heb je echt nog niet alles gezien. Van prachtige, oude residenties in chique winkelstraten tot een statige kathedraal. Maar Palma heeft ook een moderne haven waar veel cruiseschepen aanmeren voor een tussenstop. Wandel je door de stad dan kun je prachtige stadsparken tegenkomen waar je heerlijk kunt vertoeven.

2. Ruïnes van Pollentia

De ruines van Pollentia. Wij zijn er nog niet eerder geweest maar tijdens mijn speurtocht naar bezienswaardigheden in Mallorca kwam ik ze tegen. Waarom wist ik er eigenlijk niet van? Deze komt dus op mijn lijstje te staan voor de aankomende vakantie om te gaan bekijken! Dit was een Romeinse stad die de eerste voor Christus bestond. Er is weinig meer van over maar deze oude Romeinse overblijfselen vormen dé belangrijkste archeologische vondsten van Mallorca.

3. Sollér

bezienswaardigheden

Wil je het plaatsje Sollér bezoeken dan zul je in de vele brochures het beroemde treintje vinden. Het is een populaire bestemming voor als je een dagje weg wilt en het treintje (of tram) is een beroemde ‘attractie’ in Sóller. Van Palma kun je het historische treintje naar Sóller nemen en ook weer terug. Dit charmante plaatsje mag zich tot één van de mooiste dorpen van het eiland noemen. De huisjes vormen een schilderachtige bezienswaardigheid. Ze stammen uit de 16e en 18e eeuw. Verder heeft dit dorpje een behoorlijke jachthaven en is het één van de meest romantische locaties van Mallorca. Rondom Sóller groeien de meeste sinaasappels, citroenen en limoenen van heel het eiland. De omgeving is erg vruchtbaar.

4. Alcúdia

bezienswaardigheden

Alcúdia staat bekend om zijn witste en breedste stranden van Mallorca. Naast dat vind je binnen de oude stadsmuren van het dorpje het oude centrum waar je lekker kunt winkelen, genieten op een terrasje of struinen over de markt. Wanneer je door de smalle straatjes en steegjes van Alcúdia loopt heb je echt het gevoel dat je een sprong terug maakt in de tijd!

5. Cap de Formentor

bezienswaardigheden

Dit is duidelijk één van mijn favoriete bezienswaardigheden en elk jaar wanneer we op Mallorca vertoeven wil ik er weer heen. De 13 km lange weg ernaar toe is al een hele belevenis op zich. Want de weg staat onder andere bekend om de schitterende uitzichten, steile hellingen en vele kronkelende weggetjes. En je komt er, als je geluk hebt, ook wel eens een berggeit tegen. Aan het eind van de weg staat de vuurturen die in 1863 werd geopend. De vuurtoren staat op het meest noordelijke punt van Mallorca. De foto is niet gemaakt door mij.. ik kon alleen maar foto’s vinden van een bewolkte dag dus heb er maar even één van Pixabay geplukt. 🙂

Het chique Mallorca is één van de mooiste Spaanse gebieden die de Mediterrane kust rijk is. Deze top 5 aan bezienswaardigheden is te weinig en er zijn nog véééél meer bezienswaardigheden die een plekje in de blog verdienen. Dus wees niet getreurd ik heb nog meer bezienswaardigheden voor je klaar liggen!

Heb je nog tips voor leuke bezienswaardigheden? Laat ze weten bij de comments!

4 gedachten over “Top 5 bezienswaardigheden van Mallorca

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.