Met deze 5 tips kom je beachproof de zomer door

Met deze 5 tips kom je beachproof de zomer door

Je bent trots op je lichaam. De nodige kilo’s zijn eraf. Je hebt een gezonde lifestyle, zit lekker in je vel en nu VOLHOUDEN! Oei, dat is misschien makkelijker gezegd dan gedaan nu het zomer is. De gezonde levensstijl én het lichaam waar je zo hard voor hebt gewerkt wil je natuurlijk wel blijven vasthouden de hele zomer. Op vakantie mag je jezelf best verwennen met heerlijk eten. Probeer daarnaast de volgende ideeetjes te onthouden om je lichaam bikini- of beachproof te houden. Natuurlijk zijn deze tips ook voor diegene die gewoon lekker op hun gezondheid willen letten tijdens de vakantie.

Vermijd snelle koolhydraten

Snelle koolhydraten zitten onder andere in pasta, koekjes en wit brood. Vermijden dus die hap en ga voor de volkoren producten.

Geen stress

Ben je gestrest? Dat merk je meteen aan je lichaam. Als je gestrest bent komt direct het stresshormoon cortisol om de hoek kijken. Dit hormoon heeft de neiging om vetopslag te stimuleren. Zorg dus dat je ontspant! Ga sporten, mediteren of shoppen en maak je hoofd leeg. Tijdens de vakantie moet dat wel goed komen dacht ik zo.

Eiwitten zijn je nieuwe vrienden

De eiwitten zorgen er voor dat je een vol en verzadigd gevoel hebt. Ze worden namelijk langzamer door het lichaam verteerd dan koolhydraten en vetten. Ook helpen ze bij de opbouw en behoud van je spieren. En tijdens het lijnen zorgen eiwitten ervoor dat er minder spierweefsel wordt afgebroken en dat is weer belangrijk om op gewicht te blijven. Eiwitten zitten bijvoorbeeld in magere yoghurt, kipfilet, noten of zalm. Ook op vakantie kun je maaltijden kiezen met deze ingrediënten.

Groenten en fruit

Eet zoveel mogelijk groenten en fruit. Ja, ook op vakantie! Maak smoothies van groente, eet als snack fruit en eet salades. Groente en fruit kun je bij je ontbijt eten, maar natuurlijk ook tijdens lunch en diner.

Beachproof de zomer door

Water, water en nog eens water

Water is niet alleen gezond, het maakt je huid ook stralend. Oneffenheden verdwijnen en je voelt je een stuk beter. Ik kan mij voorstellen dat je af en toe genoeg hebt van water, maak er dan fruitwater van. Voeg stukjes komkommer, een schijfje citroen, munt of wat limoen aan je water toe. Mmmmm… zo krijgt je water een heerlijk smaakje! En met een leuke, drinkfles binnen handbereik maakt het vast makkelijker om genoeg water binnen te krijgen.

Genoeg ideeën en tips om je (afgetrainde) lichaam ook tijdens de vakantie te blijven houden. Ben je geen sporty-spice? Wil je wel lekker op je gezondheid letten tijdens de vakantie? Ook dan zijn deze tips goed om te onthouden.

Ga jij helemaal los tijdens de vakantie? Of blijf je nog wel een beetje opletten?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.