Cap de Formentor: het mooiste uitkijkpunt van Mallorca

Cap de Formentor: het mooiste uitkijkpunt van Mallorca

In de blog van vorige week deelde ik 5 bezienswaardigheden van Mallorca waar je zeker geweest moet zijn. Cap de Formentor, het uitkijkpunt op het noordelijkste gedeelte van Mallorca, kwam ook in deze top 5 voor. Vandaag deel ik graag wat meer over deze prachtige locatie.

Zeeman: De leukste kinderkleding voor de laagst mogelijke prijs

Cap de Formentor

Cap de Formentor bevindt zich op het meest noordelijke gedeelte van Mallorca. Hier staat een vuurtoren die een prachtig uitzicht biedt en kliffen die stijl aflopen in zee. De vuurtoren werd in 1892 gebouwd. Als je goed oplet zie je onderweg bordjes met ‘Cami Vell de Faro’ wat het oude vuurtorenpad betekent. Vuurtorenwachters moesten over dit pad naar boven om bij de vuurtoren te komen.

cap de formentor

Bochtenparadijs

De weg naar Cap de Formentor werd in de jaren 60 gemaakt door de Italiaan Antonio Paretti. De rit naar de vuurtoren is al een hele belevenis. In het plaatsje Port de Pollenca start het 13 km bochtenparadijs die je omhoog en omlaag voert over steile hellingen. Ik geloof dat je geen last moet hebben van wagenziekte want dan zit je niet erg comfortabel. (Net als ik) Gelukkig kom je regelmatig kleine parkeerplekken tegen waar je even kunt uitstappen en kunt genieten van de schilderachtige uitzichtpunten. (En bijkomen voor mensen zoals ik met wagenziekte…:))

Aan het einde van de kronkelende weg is een parkeerplaats. Hier kun je genieten van een adembenemend uitzicht. Het landschap vormt zich door kleine baaien en vrijstaande stenen in het water. De vuurturen staat op een klein plateau op de Cap de Formentor. Uiteraard is er ook gedacht aan de innerlijke behoefte van de mens :), er is een self service restaurant aanwezig waar je gekoelde drankjes en snacks kunt kopen. Houd er rekening mee dat het in het hoogseizoen best druk kan zijn!

Wie is er ook al eens bij deze vuurtoren geweest?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: