Deze dorpjes op Mallorca zijn zeker een bezoekje waard

Deze dorpjes op Mallorca zijn zeker een bezoekje waard

Mallorca, een eiland in de Middellandse zee, heeft vele mooie dorpjes die de moeite waard zijn om te bezoeken. Elk van deze dorpjes heeft zijn eigen unieke charme en karakter. Als je op Mallorca bent, is het de moeite waard om een ​​paar van deze prachtige dorpjes te bezoeken en te genieten van de authentieke sfeer van het eiland.

1. Valldemossa

Een schilderachtig dorpje met kleine geplaveide straatjes en stenen huizen, gedeeltelijk door groene heuvels. Het staat bekend om het koninklijke klooster van Valldemossa, waar Frédéric Chopin en George Sand ooit verbleven.

2. Deià

Een idyllisch dorpje gelegen aan de voet van het Tramuntana-gebergte en met uitzicht op de Middellandse Zee. Het heeft een kunstenaarsgemeenschap en biedt prachtige uitzichten en wandelpaden.

Lees mijn blog over Deià

3. Sóller

Sóller ligt aan de voet van de Tramuntana-bergen en is omgeven door vruchtbare valleien met sinaasappel- en olijfbomen. Het dorp is goed bereikbaar per trein, tram en auto. Een populaire manier om Sóller te bereiken is met de historische houten trein vanuit Palma de Mallorca, die door de bergen naar het hart van Sóller rijdt.

4. Fornalutx

Vaag gezien als één van de mooiste dorp van Mallora en met uitzicht op Sollér. Het dorpje staat bekend om zijn traditionele stenen huizen, bloemen en kleine straatjes.

5. Pollença

Een charmant dorpje met een historisch centrum. Elke zondag wordt er een levendige markt gehouden op het Plaza Mayor en de omliggende straten. Hier kun je lokale producten, handwerk en souvenirs vinden. Het hart van Pollença is het centrale plein, Plaza Mayor. Dit gezellige plein is omgeven door cafés, restaurants en winkels. Het is een populaire ontmoetingsplaats voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Hier vind je ook de kerk van Santa Maria dels Àngels.

6. Banyalbufar

Een klein dorpje aan de kust, minimaal door terrasvormige landbouwgronden. Het biedt adembenemende uitzichten op de zee en is een geweldige plek om van de natuur te genieten.

7. Alcúdia

Alcúdia is een historische stad en populaire vakantiebestemming gelegen in het noorden van Mallorca. Alcúdia combineert prachtige stranden met een goed bewaard gebleven historisch centrum en moderne voorzieningen. Het oude centrum Alcúdia is omgeven door middeleeuwse stadsmuren en staat bekend om zijn smalle geplaveide straatjes, charmante pleinen en historische gebouwen. Bezoekers kunnen door de oude stadspoorten wandelen en genieten van de unieke sfeer.

8. Arta

Artà is een charmant stadje gelegen aan de oostkust van Mallorca. Het staat bekend om zijn rijke geschiedenis, culturele erfgoed en natuurlijke schoonheid. Arta staat bekend om zijn indrukwekkende kerk. De kerk van Transfiguració del Senyor is een imposant gotisch gebouw uit de 13e eeuw en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Artà. Het biedt een prachtig uitzicht over de stad vanaf de heuvel waarop het is gelegen.

Elk van deze dorpjes heeft zijn eigen unieke charme en karakter. Als je op Mallorca bent, is het de moeite waard om een ​​paar van deze prachtige dorpjes te bezoeken en te genieten van de authentieke sfeer van het eiland.

Lees ook: Cap de Formentor; het mooiste uitkijkpunt van Mallorca 6 redenen waarom Mallorca zo’n fijn vakantie-eiland is

Eén gedachte over “ Deze dorpjes op Mallorca zijn zeker een bezoekje waard

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.