6 redenen waarom Mallorca zo’n fijn vakantieeiland is

6 redenen waarom Mallorca zo’n fijn vakantieeiland is

Inmiddels ben ik de tel kwijt en zijn we al heel wat keertjes op Mallorca geweest. Met het gezin maar ook regelmatig met z’n tweeën. (Klik voor de blog)  Waarom ik zo’n fan ben van dit eiland? In deze blog vertel ik je 6 redenen waarom ik zo graag naar Mallorca op vakantie ga. 

1. Fijn klimaat en zonzekerheid

In al die keren dat wij op vakantie naar Mallorca gingen hebben wij 1 of 2 echte regendagen gehad, natuurlijk zat er wel eens een bewolkte dag tussen maar nooit dat het dagen achter elkaar met bakken uit de hemel kwam. In juli en augustus ligt de temperatuur tussen de 27 en 30 graden. In deze perfecte temperatuur is het heerlijk genieten. De warmte is er goed uit te houden. Het zeewatertemperatuur is tussen de 23 en 25 graden. Perfect voor een frisse, maar aangename duik! Verder schijnt de zon in Mallorca gemiddeld zo’n 300 dagen per jaar. De kans op neerslag is gedurende het hoogseizoen nihil. Het is dus niet voor niets één van de meest populaire zomerzon bestemmingen aan de Middellandse Zee.

2. 2,5 uur vliegen

Je stapt het vliegtuig in en wanneer deze goed en wel in de hoogte is wordt de daling alweer ingezet. Al gauw stap je door de deuren van het vliegveld de heerlijke temperaturen tegemoet.

Vakantie Mallorca

3. Vele mooie stranden

Mallorca beschikt over 581 km kust en aan die kustlijn liggen wel meer dan honderd baaien en stranden. Grote, kleine, brede, smalle, met zand en/of kiezels. Aan de oostkant van het eiland vind je de zogenoemde cala’s (baaien). In het noorden bij Alcudia zijn lange uitgestrekte stranden evenals in het zuiden bij El Arenal.

Vakantie Mallorca
Playa de Muro

4. Perfect voor roadtrips

Ga je naar Mallorca dan raad ik aan om zeker een paar dagen een auto te huren. Mallorca is een mooi eiland die prachtige (verborgen)plekjes heeft om te bezoeken. Leuke dorpjes, mooie stranden en prachtige baaitjes. Bezoek de Kathedraal in Palma, een prachtige baai in Cala de Estellencs, mooie stadjes zoals Valldemosa of bezoek het fijne strand van Cala Millor.

Vakantie Mallorca
Cala de Estellencs

5. Super, schattige dorpjes, dus mooie foto’s

Nu je toch al die auto hebt gehuurd kun je meteen je foto skills verbeteren door een bezoek te brengen aan de vele schattige dorpjes die Mallorca rijk is. Deze dorpjes zijn super fotogeniek.  Zoals Sant Elm, Valldemosa of het kleine kustplaatsje Deia.

Vakantie Mallorca
Valldemossa

6. Mallorca is geen Ibiza

Wat ik daarmee bedoel is dat Ibiza in het hoogseizoen bommetje vol zit met toeristen. Mallorca heeft natuurlijk ook zo zijn toeristische plekken, zoals El Arenal, de feestbestemming onder de jongeren, Cala d’Or of Magaluf. En toch is Mallorca rustiger. Er zijn genoeg plekken waar je heerlijk kunt vertoeven zonder dat het vol zit met toeristen. Persoonlijk vind ik dat een fijne bijkomer!

Een paar jaar gelezen zaten wij in het plaatsje Calas de Mallorca. In een mooi hotel aan zee en dichtbij het strand. Waar het goed vertoeven was en niet mega druk.

Wat vind jij? Mallorca of Ibiza?

6 gedachten over “6 redenen waarom Mallorca zo’n fijn vakantieeiland is

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.