Bloggen in de zomer, ja of nee? +10 contentideeën voor jouw blog met het thema zomer

Bloggen in de zomer, ja of nee? +10 contentideeën voor jouw blog met het thema zomer

Het is officieel zomer! Geniet jij er ook zo van? Of ben je liever een herfst/winter persoon? Anyways, gaan we het nu niet hebben of je een zon of sneeuw aanbidder bent maar over het content voor op je blog. Heeft het namelijk wel zin om te bloggen in de zomer? Lees mee, ga je actief aan de bak deze zomer of las je een zomerstop in?

Veel bloggers zien de zomer als komkommertijd; bezoekersaantallen dalen aanzienlijk en menig blogger kiest ervoor om geen blogs te publiceren. Toch kan het bloggen in de zomer juist wel aantrekkelijk zijn. De zomer is een seizoen waarin veel mensen op zoek zijn naar inspiratie, informatie en tips voor zomerse activiteiten, reizen, mode, gezondheid en meer. Het is een periode waarin mensen vaak meer vrije tijd hebben en op zoek zijn naar nieuwe ervaringen, uitstapjes en informatie voor bijvoorbeeld de vakantie.

bloggen in de zomer; ja of nee

Blogs schrijven in de zomer; zeker doen!

Door blogs te schrijven en te publiceren die aansluiten bij de interesses en behoeften van je doelgroep in de zomer, kun je hun aandacht trekken en waardevolle content bieden. Of je nu schrijft over zomerse recepten, reistips, tuinieren, mode of gezondheid, er zijn talloze onderwerpen om over te bloggen tijdens de zomer.

Bovendien kan het regelmatig publiceren van blogs in de zomer je blogverkeer en betrokkenheid vergroten, omdat mensen actief op zoek zijn naar informatie en inspiratie. Zorg ervoor dat je content relevant, boeiend en nuttig is voor je doelgroep, en promoot je blogs op sociale media en andere kanalen om meer lezers te bereiken. Daarnaast kun je content die niet zo goed gelezen wordt in de herfst weer opnieuw publiceren en delen.

Contentideeën voor de zomer

Nu we weten dat het bloggen in de zomer gewoon door kan gaan en dus eigenlijk een heel goed idee is heb ik een aantal contentideeën voor je op een rijtje gezet met het thema zomer.

  1. Schrijf een blog met zomerse mode, bijvoorbeeld de nieuwste trends en stijltips
  2. Spring alvast in op de trends voor het najaar. (Kleding, sieraden, makeup enz.)
  3. Deel je favoriete zomerse recepten, verfrissende drankjes en ijsjes om zelf te maken.
  4. De leukste activiteiten voor kinderen tijdens de zomervakantie.
  5. Zomers reistips: hoe je kunt genieten van een

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.