Gezonde snacks om mee te nemen naar je werk

Gezonde snacks om mee te nemen naar je werk

Merk jij ook dat je in de middag vaak een ‘lekkere trek’ krijgt? Toen ik nog op kantoor werkte had ik daar echt wel last van. Vaak had ik alles opgegeten of ging snoepen. Nu ik thuis werk, heb ik die ‘lekkere trek’ nog steeds in de middag. Soms is mijn suikerspiegel zo laag dat ik echt chagrijnig word en zelfs wat duizelig. Gevaar is dat ik dan de kast in duik op zoek naar snoep of koek. Niet echt handig als je wilt afvallen of het liefst iets gezonds eet. In deze blog geef ik je tips voor gezonde snacks, die ook makkelijk mee te nemen zijn naar je werk.

Gezonde snacks om mee te nemen

Er zijn talloze gezonde snacks om mee te nemen naar je werk. Ontdek in dit artikel heerlijke en voedzame snacks die gemakkelijk mee te nemen zijn naar het werk, zodat je kunt genieten van smaakvolle momenten zonder schuldgevoel.

1. Ongezouten nootjes

Nootjes stillen de honger en geven je weer energie. Ze bevatten veel gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Doe een handje in een trommeltje en je neemt het makkelijk mee in je tas.

2. Stukje kokos

Wist je dat kokosnoten veel vezels en goede voedingsstoffen bevatten? Kokos lust ik zelf niet, ik houd wel van de geur van kokos. Toch wil ik je deze snack niet onthouden, je kunt verse kokos in bakjes kopen bij de (meeste) supermarkten. Neem in de middag een handje kokos en eet niet meteen het doosje leeg. 🙂

3. Gekookt eitje

Kook je eitje in de ochtend voordat je naar kantoor vertrekt. Dan heb je in de middag een lekker, gezond snackje. Wat ik zelf doe, omdat ik thuis werk, is voor de lunch extra eitjes koken zodat ik in de middag iets extra´s heb. Vaak eet ik er twee of maak een maiswafel met ei en kipfilet.

Gezonde snacks om mee te nemen naar je werk

4. Olijven

Begin ik steeds lekkerder te vinden. Olijven zijn redelijk calorie-arm. Check wel even goed de ingrediëntenlijst. Sommige olijven zijn helemaal niet zo gezond door veel toevoegingen of veel calorieën. Olijven zijn in ieder geval een goede bron van (goede) vetten.

5. Hummus

Hummus in combinatie met wortels, paprika of plakjes kipfilet. Bewaar het in een koeltasje of leg het op je werk in de koelkast, een heerlijk snackje voor tussendoor!

6. Verse groenten en fruit

Het is zo simpel; appels, druiven, wortels of plakjes komkommer. Je kunt ze makkelijk in een bakje doen en meenemen.

Wat is jouw favoriete snackje?

Eén gedachte over “ Gezonde snacks om mee te nemen naar je werk

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.