Wat als je kind veel volgers heeft op Instagram, YouTube of TikTok?

Wat als je kind veel volgers heeft op Instagram, YouTube of TikTok?

Wat als je kind veel volgers op Instagram, YouTube of TikTok heeft? Leuk voor hem of haar zou je denken. Maar voor de kids die jouw kind volgen wordt jouw zoon of dochter vaak gezien als een influencer. Met andere woorden; veel dingen die hij of zij doet of laat zien beïnvloedt de volger, op een positieve of negatieve manier. Want veel volgers kan ook zorgen voor vervelende reacties of volgers die verkeerde bedoelingen hebben.

Is mijn kind een influencer?

De volgersaantallen, van je kind op TikTok, stijgen bizar snel. Vol enthousiasme deelt je zoon of dochter leuke DIY, outfits off the day, of maakt grappige, herkenbare sketsches. Het is logisch dat je als ouder vragen krijgt wanneer je merkt dat je kind veel volgers heeft.

  • Ga samen in gesprek. Toon je interesse en creëer een veilige omgeving voor je kind. Laat merken dat het altijd naar je toe kan komen als er online iets gebeurd wat bijvoorbeeld niet prettig is.
  • Is je kind nog wel bezig met andere dingen dan alleen online zijn?
  • Zorg er samen voor dat er een goede balans is tussen offline en online. Besteed samen ook aandacht aan de andere talenten van je kind zodat deze niet onder gesneeuwd raken met alleen het online gebeuren.
  • Ben je ervan bewust dat je als ouder altijd verantwoordelijk bent voor wat je kind online doet.
  • Blijf altijd samen in gesprek en bespreek de negatieve en positive kanten van het online zijn.
  • Kijk onderstaand filmpje.

Lees ook: Effecten van social media op pubers

Lees ook: Wat te doen als je kind online gepest wordt

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.