Even geen bloginspiratie? Met deze 12 tips kom je weer vooruit

Even geen bloginspiratie? Met deze 12 tips kom je weer vooruit

Bloginspiratie kan soms wel eens ver te zoeken zijn. Veel bloggers zetten elke dag een artikel online. Ik niet, al zou ik dat wel heel graag willen. Soms schud ik een artikel uit mijn mouw, maar er zijn ook genoeg momenten dat mijn (of jouw) hoofd helemaal leeg is. Je zit klaar om te schrijven, staart naar die knipperende cursor en je hoofd draait overuren. De tijd tikt voorbij en… er staat nog steeds niets op dat digitale papiertje. Help! Waar is de inspiratie??? Daarom geef ik jullie (en mijzelf :)) een aantal tips om toch regelmatig een artikel te kunnen publiceren.

Select F2 2023Select F2 2023

1. Schrijf vooruit

Probeer minstens 5 artikelen op voorraad te hebben. Handig voor als je echt zonder inspiratie zit, geen tijd hebt of ziek bent.

12 tips voor bloginspiratie

2. Ideeën meteen opschrijven

Blogideeën ploppen op de gekste momenten op. Wanneer je in bed ligt, onder de douche staat, in de trein zit of tijdens een wandeling. Probeer ze direct op te schrijven in een notitieboekje of in de notities van je telefoon. De kans is groot dat je die goede ideeën over een uurtje weer kwijt bent. (Tip van flip: check de Action voor super, leuke en hippe notitieboekjes. Je kunt tenslotte nooit genoeg notitieboekjes hebben!

3. Lees andere blogs

Ik lees veel andere blogs. Ik ben lid van een aantal Facebookgroepen waar iedere dag weer nieuwe blogs worden gepubliceerd. Zo lees ik weer veel andere blogs, met andere ideeën en onderwerpen en krijg ik zelf ook weer bloginspiratie.

4. Ritme aanhouden

Probeer een planning voor jezelf te maken. Maandag schrijf je iets persoonlijks, dinsdag komt er een weekoverzicht online en woensdag plaats je een recept. Op deze manier maak je voor jezelf een blogplanning. Natuurlijk hoeft het niet elke dag, je kunt ook maandag, woensdag, vrijdag aanhouden. Wat voor jou makkelijk werkt, maar maak een planning waardoor je een ritme aan kunt houden.

5. Inspiratie door magazines

Inspiratie kun je ook halen uit magazines. Geloof me, er staat heel veel inspiratie in magazines. Blader ze door en schrijf meteen goede ideeën op.

Bloginspiratie

6. Pinterest is perfect voor nieuwe bloginspiratie

I LOVE PINTEREST! Een geweldige bron voor (blog)inspiratie. Niet alleen voor je blogs, maar ook voor interieur, reizen, moederschap, DIY, ondernemen, mode en moet ik nog even doorgaan? Zit je nog niet op Pinterest? Zonde, snel een account aanmaken. Waarschuwing: het is zeer verslavend……

7. Bekijk de wereld eens om je heen

Heel veel inspiratie kun je halen uit de wereld om je heen. Kijk maar eens goed. Wat gebeurt er op het schoolplein? Nieuws wat in de media voorbij komt, wat je triggert en waar je je mening graag over wilt schrijven. De wereld is één en al inspiratiebron!

8. Maak een enquête

Heb je al wat lezerspubliek opgebouwd? Maak een enquête en vraag daarin wat je lezers graag willen lezen. Wat willen lezers van je weten? Waar hebben ze interesse in? Met 3 of 4 vragen kom je al een heel eind.

9. Update oude artikelen

Als je al een tijdje blogt, dan zou je eens de best gelezen artikelen kunnen bekijken. Misschien kun je er wat aan toevoegen of een vervolg over een bepaald onderwerp schrijven. Blaas ze een nieuw leven in.

Bloginspiratie

10. Plan een brainstormsessie in voor bloginspiratie

Inspiratie vinden voor een leuk artikel hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Neem eens de tijd en plan een brainstormsessie met jezelf in. Leg een groot vel papier op tafel en schrijf alles op wat er in je hoofd opkomt. Wil je het specifieker aanpakken dan schrijf je een onderwerp in het midden en daaromheen zet je allemaal (sub)onderwerpen. Je verbindt de subonderwerpen met je hoofdonderwerp. Dit is het begin van een mindmap. Zo ga je verder en je kunt elk subonderwerpje weer verder uitbreiden. Alles wat er in je hoofd opkomt kun je toevoegen. 

11. Neem even een blogpauze

Heb je echt, echt helemaal geen inspiratie meer? Dan kun je het beste even niets schrijven. Vaak wordt het dan toch een slecht stuk. Wellicht heb je nog een aantal blogs op voorraad dus dan kun je toch nog iets online zetten.

Bloginspiratie

12. Lees; ’21 blogideeën voor je zakelijke blog’

Ik heb al eens een lijstje gemaakt met blogideeën voor een zakelijke blog en een lijst met ideeën voor een lifestyle blog. Voor een zakelijke blog kun je hier vast wel wat inspiratie uithalen! >> Blogideeën

12 tips voor als je even geen inspiratie hebt. Hopelijk heb je er wat aan. Misschien heb je nog tips voor mij?

Ik ben benieuwd, welke tip ga jij gebruiken?

2 gedachten over “Even geen bloginspiratie? Met deze 12 tips kom je weer vooruit

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.