Dit zijn mijn favoriete gezonde smoothies

Dit zijn mijn favoriete gezonde smoothies

Smoothies, ik kan mijn dag niet beter beginnen. In alle rust van de ochtend (en huisraad) de dag starten met een smoothie, glas water en een kop thee. En dan het gebonk van boven, omdat er iemand last heeft van het lawaai van de blender op de koop toe nemen. 🙂 Vandaag deel ik graag 5 van mijn favoriete smoothies.

Smoothies zijn makkelijk en snel en je kunt er eindeloos mee variëren. Smoothies zijn heerlijk als ontbijt, maar ook als tussendoortje. Wat je ervoor nodig hebt? Een goede blender, fruit en kwark, yoghurt of melk naar keuze. In de blog van vandaag deel ik graag mijn favoriete smoothies.

1. Smoothie met banaan en aardbei

Mijn meest gemaakte en meest makkelijke smoothie is deze met banaan en aardbei.

Benodigdheden:

 • 1 banaan
 • handjevol aardbeien (vers of uit de diepvries)
 • 2 eetlepels Griekse yoghurt
 • klein beetje water
Smoothie

2. Smoothie met spinazie

Spinazie is niet iedereens favoriete groente, maar wel een groente die veel gebruikt wordt in smoothies. Een smoothie met spinazie maak ik altijd als ik ga sporten (en banaan). Deze geeft mij net dat beetje extra energie.

Benodigdheden:

 • handjevol spinazie (vers of uit de diepvries)
 • 1 banaan
 • 2 eetlepels Griekse yoghurt
 • 1 el (15 gram) lijnzaad
 • klein beetje water

3. Smoothie met blauwe bessen en havermout

Benodigdheden:

 • handjevol blauwe bessen (vers of diepvries)
 • 1 banaan
 • handjevol aardbeien (vers of diepvries)
 • 2 el havermout
 • 2 el Griekse yoghurt
 • klein beetje water

4. Avocadosmoothie

Benodigdheden:

 • halve avocado of avacado stukjes uit de vriezer
 • 1 banaan
 • handjevol blauwe bessen
 • handjevol cranberry’s
 • 2 el Griekse yoghurt
 • 2 el havermout
 • klein beetje water

5. Kant en klaar smoothiefruit

Benodigdheden:

Het kant en klare smoothiefruit van de Lidl 🙂. Je kunt kiezen uit de smaken: ananas-papaya-mango of aardbei-banaan-bosbes. Ik houd niet van ananas dus ik koop vaak de aardbei/banaan versie. Altijd handig om deze in huis te hebben voor als je fruit op is en je toch iets lekkers en gezonds wilt maken!

Ik maak mijn smoothies altijd met magere Franse kwark van de Jumbo, natuurlijk kun je ook magere yoghurt of melk gebruiken. Ook gebruik ik altijd een banaan, havermout en af en toe lijnzaad. Lijnzaad zit vol met vezels, die ervoor zorgen dat je minder snel een hongergevoel krijgt. Verder is het goed voor de spijsvertering en helpt tegen lusteloosheid. 15 tot 45 gram lijnzaad per dag is voldoende. Naast deze basisingrediënten vind ik het ook lekker om Whey proteïne aan de smoothies toe te voegen.

Welke smoothie mag voor jou niet ontbreken? Of welk ingrediënt stop jij het liefst in de blender?

2 gedachten over “Dit zijn mijn favoriete gezonde smoothies

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.