Even bijkletsen #10 nieuwe baan als virtual assistant

Even bijkletsen #10 nieuwe baan als virtual assistant

Joejoe, daar zijn we weer. Even bijkletsen hoor. Het is alweer een heule tijd geleden dat ik een “even bijkletsen blog” schreef. Tante cor is er nog wel, (denk ik) maar we kunnen weer ‘normaal’ door het leven. Geen mondkapjes, leuke uitjes, festivals en feestjes. Dus dat is afgesloten, weg, foetsie, praten we niet meer over en tante Cor noemen we gewoon een griep.

New job!

Waar ik je eigenlijk even over bij wil praten is dat ik een nieuwe baan heb. Helaas werd mijn contract als marketing medewerker bij De Kabath Vastgoedbeheer niet verlengd. Jammer, maar helaas, echt rouwig ben ik er niet om. Want waar deuren keihard achter je dicht worden getrokken gaan uiteraard weer mooie deuren open.

nieuwe baan als virtual assistant
Bron: Wikipedia

Virtual assistant (VA)

Ik ben sinds kort namelijk begonnen als VA (virtual assistant). De afgelopen tijd heb ik al wat voorbereidend werk gedaan, zoals het volgen van trainingen, een intervisie sessie bijgewoond en inmiddels een eerste kennismakingsgesprek gehad met een opdrachtgever. Ook een tweede opdrachtgever staat in de startblokken. Ik moest daarvoor de nodige papieren invullen en een VOG aanvragen. Laten we even vooropstellen dat ik niet als zzp-er aan de slag ga, dit is een baan in loondienst. Wel is het zo dat je je eigen uren flexibel kan bepalen. Het is een baan waar je volledig vanuit huis (of een hele andere locatie, buitenland kan natuurlijk ook) werkt. Het gevoel van vrijheid vind ik een groot voordeel. In de tijd dat ik nog volledig voor SandraEvers.nl werkte, plande ik mijn eigen uren in. Geen verantwoording afleggen als je naar de dokter of tandarts moet. Uren zo inplannen dat je bijvoorbeeld in de ochtend vroeg begint of in de avond nog verder werkt. Als virtual assistant ga ik vast die vrijheid weer ervaren. Zo heb ik eigenlijk geen 9 tot 5 baan en kan ik zelf mijn tijden (zover dat mogelijk is natuurlijk) indelen. Ik ben heel benieuwd hoe ik dit werk als VA ga ervaren. Je hebt natuurlijk geen directe collega’s, maar er worden genoeg manieren aangeboden om met de andere VA’s in contact te treden. Daarnaast is er een leuke co-working space in Apeldoorn waar ik al voor uitgenodigd ben om een keer te komen werken. Ideaal, want altijd thuis werken is leuk, maar ergens buiten de deur werken lijkt mij ook wel wat. De bibliotheek, een leuk koffietentje of een co-working space. Ik hou je uiteraard op de hoogte over hoe het werken bij @Moneypenny bevalt!

Zijn er meer virtual assistant onder mijn lezers? Ik ben benieuwd! Laat het weten bij de comments.

2 gedachten over “Even bijkletsen #10 nieuwe baan als virtual assistant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.