Make-up tips voor na je 40ste

Make-up tips voor na je 40ste

Naarmate je ouder wordt, verandert je huid. Ben je 40 (of ouder?) dan is het weer even een goed moment om opnieuw naar je make-uproutine te kijken. In dit artikel geef ik je een aantal make-up tips voor na je 40ste, zodat je weer als een fabulous beauty de deur uit kan gaan.

Ik ben gek op make-up, heb in mijn jongere jaren zelfs nog een ‘blauwe’ maandag een visagie cursus gevolgd. Maar ik merk dat niet alles meer zo mooi staat nu ik ouder word. Ik ben dus op onderzoek gegaan en heb uitgezocht welke producten ik het beste kan gebruiken.

Gebruik een primer

Helaas, lijntjes en rimpeltjes horen ook bij het ouder worden. Wil je toch iets verdoezelen? Gebruik dan eerst een primer voordat je foundation aanbrengt. Een klein beetje make-up primer zorgt ervoor dat je huid er mooi glad uitziet. De primer vult de klein lijntjes op en voorkomt dat make-up in de lijntjes gaat zitten.

Make-up tips voor na je 40ste

Foundation aanbrengen

Waarschijnlijk ben je al wel zover dat je niet meer dikke lagen plamuur op je gezicht kwakt, maar een klein beetje foundation doet wonderen, niet te veel, dat geldt zeker voor een foundation. Gebruik een foundation welke je huid niet uitdroogt. Als je de veertig bent gepasseerd is de kans groot dat je een droge huid hebt. kies voor een vloeibare foundation of een crème foundation. En niet teveel aanbrengen! Wil je helemaal geen foundation aanbrengen dan is een gekleurde dagcrème ook een goede optie.

Vermoeide ogen

Als je de 40 bent gepasseerd kan in sommige gevallen je gezicht en vooral je ogen er vermoeid uitzien. Ook al heb ik goed geslapen dan nog krijg ik de opmerking; ‘Ben je moe? Je ziet er zo moe uit’. Nee, ik ben niet moe! Ik heb gewoon een goede nachtrust gehad maar soms houd je gewoon die donkere kringen rond je ogen en vermoeide uitstraling. Gebruik dan een klein beetje concealer om de donkere kringen weg te werken. Hetzelfde geldt voor pigmentvlekjes of andere oneffenheden. Klein beetje is genoeg anders valt het echt op.

Oogmake-up

Een glitterende of glimmende oogschaduw? Liever niet. De huid rond je ogen wordt slapper naarmate je ouder wordt. En een felle of gelittekende oogschaduw kan de lijntjes alleen maar benadrukken. Kies voor een matte oogschaduw of een subtiele bruintint. Een tintje iets lichter dan je huid geeft je ogen een open blik. Een smokey-eyes is erg mooi, maar kan ervoor zorgen dat je ogen er moe uitzien. Moet ik toch gaan overstappen op een matte of lichte kleur. Ik houd namelijk wel van een glimmertje.

Donkere lipstick, strenge uitstraling

Donkere lipstick kan je een oudere en strenge blik geven. Een glimmende variant is ook niet echt aan te raden want die zorgt er voor dat de rimpels op je lippen worden geaccentueerd. Gebruik voor een frisse look een fel kleurtje op de lippen, bijvoorbeeld helder rood of roze. Gebruik ook een lippotlood om te voorkomen dat de lipstick in de lijntjes boven je lip gaat zitten.

Heb jij nog make-up tips voor na je 40e? Laat ze achter in de comments.

Lees ook: Tips voor gezichtsverzorging als je 40 bent.

5 gedachten over “Make-up tips voor na je 40ste

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.