Online yoga cursus volgen? Dit zijn de beste online yoga lessen

Online yoga cursus volgen? Dit zijn de beste online yoga lessen

Is 1 van je goede voornemens om meer te gaan sporten? Je hoeft daarvoor echt niet naar de sportschool, ook thuis kun je prima aan de gang. Bijvoorbeeld met yoga. Yoga is een goede manier van thuis sporten en lekker gezond bezig zijn. Yoga houdt je geestelijk in balans en is natuurlijk goed voor je lichaam. Wil je zelf thuis yoga gaan doen? In dit artikel vertel ik je graag welke online cursussen er zijn.

Voordelen van yoga

Laat ik eerst eens benoemen waarom yoga juist zo goed is voor zowel lichaam als je geest. Yoga kan je helpen bij veel verschillende lichamelijke ongemakken eHier zijn enkele voordelen van yoga:

 1. Stressvermindering: Yoga kan helpen om stress en angst te verminderen door middel van ademhalingsoefeningen, meditatie en ontspanningstechnieken.
 2. Verbeterde flexibiliteit en balans: Yoga houdingen kunnen helpen om de flexibiliteit van je training en gewrichten te vergroten, terwijl je werkt aan je balans en coördinatie.
 3. Spierversterking: Yoga houdingen kunnen je versterken en je helpen om een ​​betere lichaamshouding te ontwikkelen.
 4. Verbeterde ademhaling: Yoga leert je om je ademhaling te beheersen, wat kan helpen om de longfunctie te verbeteren en stress te verminderen.
 5. Vermindering van chronische pijn: Yoga kan helpen bij het verminderen van chronische pijn, zoals zoals rugpijn, door het verbeteren van de houding, versterken van de spieren en het verminderen van stress.
 6. Betere slaap: Yoga kan helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren door stress te verminderen en ontspanning te bevorderen.
 7. Innerlijke rust en zelfbewustzijn: Yoga kan helpen bij het ontwikkelen van innerlijke rust en zelfbewustzijn, wat kan leiden tot een verbeterde mentale gezondheid en algeheel welzijn.

Kortom, yoga biedt tal van lichamelijke en mentale voordelen die kunnen bijdragen aan een gezondere en gelukkigere levensstijl. En het mooie is: Yoga kan iedereen doen, het maakt niet uit hoe oud of jong je bent.

Beste online yoga lessen

Welke online yoga cursussen zijn er beschikbaar?

Op zoek naar een leuke online yoga cursus? Er zijn veel online cursussen te vinden op het Internet. Cursussen die leuk en effectief zijn, maar zijn ook afhankelijk van je voorkeuren en doelen. Hier zijn enkele yoga cursussen die je online kunt volgen:

 1. Practice Happy with Yoga: Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
 2. Yoga Stap voor Stap – Happy with Yoga: Een online Yogacursus voor beginners van 9 lessen. Beginnende Yogi’s leren in deze stap voor stap cursus alle basishoudingen van de Yoga aan en kunnen op deze manier lekker thuis, wanner zij het willen en op hun eigen tempo aan de slag met Yoga. Bij de cursus krijgen mensen bonusvideo’s over de ademhaling, losse Yogaseries en een Ebook met uitleg en plaatjes van de belangrijkste houdingen.
 3. Yoga Nidra – Happy with Yoga: Yoga Nidra is een systematische methode waarbij naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt toegewerkt. Yoga Nidra bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of ‘verbinden’. En Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning.
 4. Yoga met Adriene: Deze YouTube-serie biedt een grote verscheidenheid aan yogalessen voor de beginner tot aan de gevorderden.
 5. Alo Moves: Alo Moves is een uitgebreid online yogaplatform met een grote bibliotheek. Of je nu een complete beginner bent of je routine wilt opvoeren, beleef thuis de volledige studio-ervaring met duizenden lessen voor lichaam, geest en ziel.
 6. Gaia: Gaia is een betaalde streamingdienst met een breed scala aan yoga- en meditatielessen. Het platform biedt onder andere meer dan 8.000 informatieve en verhelderende films, originele shows en yoga- en meditatielessen
 7. Ashtanga Yoga Center: Ashtanga Yoga Center biedt betaalde online cursussen van de bekende yogadocent David Swenson, met lessen voor zowel beginners als gevorderden.

Wist je dat yoga een levensstijl is en deze geeft je handvatten voor een gelukkig en gezond leven. Onthoud dat het belangrijk is om een online ​​yoga cursus te vinden die bij je past en die je plezier geeft. Succes met het vinden van een geschikte yoga cursus en weet jij nog andere leuke yoga cursussen? Laat het mij dan weten, dan vul ik de lijst aan.

Lees ook: Gezonde snacks om mee te nemen naar je werk

Lees ook: fit en gezond blijven na je 40e

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.