Mallorcablog: Het romantische vissersdorpje Porto Cristo

Mallorcablog: Het romantische vissersdorpje Porto Cristo

Een nieuwe blog over Mallorca vandaag! In het oostelijke deel van Mallorca vind je het kleine vissersdorpje Porto Cristo. Een klein dorpje wat erg populair is bij toeristen. Het heeft maar twee hotels, maar wel een paar bijzondere bezienswaardigheden. In deze blog vertel ik je er graag wat meer over.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Vissersdorpje

Het dorpje is la ruim 750 jaar oud en Porto Cristo betekent letterlijk Haven Christus. Het dorpje heeft die naam gekregen omdat er een vissersboot aanspoelde met een crucifix. Een crucifix is een symbool uit de christelijke traditie. Een kruis waaraan het lichaam van Jezus hangt. (We leren zelfs nog iets in deze blog :0) De haven van Porto Cristo en de visvangst is een belangrijk onderdeel van het dorp. De vissersvloot is groot en daardoor is Porto Cristo één van de weinige plaatsen op Mallorca die afhankelijk is van toeristen als het gaat om inkomsten.

Slenteren door de straten

In Porto Cristo kun je heerlijk slenteren door de straten, de authentieke cultuur opsnuiven en zien waar de lokale bevolking mee bezig is. Neem zeker een kijkje in de haven. Je kunt er een bootje huren en een tocht maken langs de kust maar er zijn ook verschillende boottochten waar je mee kunt gaan. Naast de boten voor de toeristen vind je hier ook de vissersboten waar de locals hun visvangst mee doen. Zeker de moeite waard om een bezoekje aan de haven te brengen. Ga je liever naar het strand? Dat kan natuurlijk ook. Het strand van Porto Cristo is ongeveer 200 meter lang. Het is geen groot strand, slechts 14 a 20 meter breed.

Porto Cristo

Prachtig grotten

De Cuevas Del Drach, De Grotten van Drach of Drakengrotten, is een toeristische trekpleister in Porto Cristo en het is zeker de moeite waard. Miljoenen jaren geleden ontstonden 4 gigantische grotten vol stalagmieten en stalactieten door de waterdruk van de Middellandse Zee. Er worden de hele dag door rondleidingen gegeven. Je gaat de grotten in en de je krijgt de prachtigste plekjes te zien. In de grotten is een 177 meter lang onderwatermeer: Late Martel, heel bijzonder om te zien. Dit ondergrondse meer behoort tot één van de grootste ondergrondse meren van de wereld.
Een rondleiding door de drakengrotten wordt altijd afgesloten met een klassiek concert. De muziek wordt bijgestaan door een spectaculaire lichtshow. Erg bijzonder in de duistere grotten. Een tip: neem een vestje of trui mee want het is best koud in de grotten!

Verderop vind je de Cuevas del Hams, de grotten van Ham. Ook hier worden rondleidingen gegeven en is een ondergronds meer te vinden. Deze grotten zijn wat kleiner maar zeker niet minder mooi. In de grot vind je stalagmieten en stalactieten die eruit zien als vishaken. Hams is het Spaanse woord voor vishaak. Vandaar de naam van de grot. Ook hier worden rondleidingen afgesloten met een klassiek concert.

Porto Cristo is mede door de aanwezigheid van deze twee grotten één van de populairste bestemmingen op Mallorca. Natuurlijk hebben wij Porto Cristo en de grotten, bezocht tijdens onze tripjes naar Mallorca. Wanneer je van natuur houdt, geschiedenis en een beetje kou :0 dan is het leuk om tijdens je trip naar Mallorca deze grotten en natuurlijk het dorpje, Porto Cristo te bezoeken.


Lees ook: 6 redenen waarom Mallorca zo’n fijn vakantieeiland is

Lees ook: Baai in Estellencs

Eén gedachte over “ Mallorcablog: Het romantische vissersdorpje Porto Cristo

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.