Het is lente! 11x waarom ik zo blij ben dat het lente is!

Het is lente! 11x waarom ik zo blij ben dat het lente is!


Hoera! Het is lente! We hebben al mogen genieten van een paar mooie lente dagen. Ik ben altijd blij wanneer de lente weer begint. Weg met de winterjassen, kou en donkere dagen. Vandaag vertel ik je waarom ik zo blij ben dat het lente is!

 1. In de ochtend wakker worden met fluitende vogeltjes

Opeens is het daar, het geluid van vogels die je bij het wakker worden hoort fluiten. Het teken dat het lente is. De dagen worden langer en je hoort steeds meer vogels fluiten. Altijd gezellig om ’s ochtends zo wakker te worden.

2. De zon op je gezicht

Ja hallo, iedereen wordt toch blij van de zon op zijn toet?

3. De temperatuur gaat omhoog

Geen koude dagen meer met een gure wind, maar fijne, zonnige dagen met aangename temperatuurtjes. Maar in Nederland weet je het natuurlijk nooit. Morgen kan het weer heel anders zijn.

4. Bloeiende bloemen

Weg met die kale tuinen, bomen en stuiken. Kom maar door met alle bloemetjes, blaadjes en groen gras. Alles gaat weer lekker bloeien, groeien en het ruikt ook nog eens lekker. De wereld ziet er meteen weer wat vrolijker (en vriendelijker) uit als alles in bloei staat.

5. Buiten koffie drinken

Ook al kan het in het begin van de lente nog wel eens fris zijn. Wanneer ik uit de wind in het zonnetje mijn koffie ’s ochtends kan drinken, dan ben ik een heel blij mens.

6. Buitendeur open

Heerlijk als de buitendeur de hele dag open kan staan.

7. De kinderen gaan meer buiten spelen

En als de buitendeur de hele dag open staat gaan de kinderen ook sneller buiten spelen. Wat een verademing kan dat zijn. In de winter moet je ze af en toe echt stimuleren om even naar buiten te gaan. Maar nu de lente is begonnen gaan ze ook weer graag buiten spelen.

8. Met/zonder (dunne) jas naar buiten

Weg met de dikke winterjassen, sjaals en wanten. Het neemt ook zo veel ruimte in aan de kapstok. Dus heel snel die winterjassen wassen en opruimen. Dunne jasjes uit de kast en met of zonder jas naar buiten.

9. De terrasjes gaan weer open!

Wat gaan we genieten met z’n allen! Gezellig. Ook al kan het soms nog wat frisjes zijn, maar met het zonnetje en uit de wind is het toch al goed vertoeven op het terras. Het brengt weer leven in de brouwerij. 

lente

10. De zomer komt dichterbij

Of ben ik nu wel heel voorbarig? :).

11. Er zijn veel vrije dagen

Wist je dat de lente vol zit met vrije dagen? Zoals Koningsdag, Pasen, Pinksteren en Hemelvaart. Vele lange weekendjes vrij en lekker genieten van de lente!

Ben jij ook blij dat het weer lente is? 

HEMA - Pasen 2023

7 gedachten over “Het is lente! 11x waarom ik zo blij ben dat het lente is!

  1. ja heerlijk die lente en de buiten deur open en nog een klein poosje dan wordt alles weer mooi groen ,,maaar gisteren hadden we wel 2 mussen die zomaar door de open buiten deur naar binnen vlogen zo de keuken en de kamer in haha..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.